Швейцария също конфискува ценностите на емигрантите

0

Властите в Швейцария са категорични, това е напълно законно

Властите в Швейцария  ще върнат парите и ценностите на бежанците ако в срок от 7 месеца напуснат страната. Всякаква собственост, която надхвърля 1000 швейцарски франка бива конфискувана под предлог, че се покриват разходите  за пребиваването им, пише БЛИЦ.емигранти

Правозащитни организации скочиха срещу мерките, след като сирийски бежанци  се оплакаха пред водеща радиотелевизионна  компания, че парите и ценностите са им били отнети след като са пристигнали в приемателен център. Така проблема с конфискацията на техните ценности и пари получи гласност в обществото и провокира сериозен скандал. Според  тях това е незаконно и сериозно накърнява правата им.

Според миграционните власти това е законна мярка. Законът гласи, че е необходимо, когато бежанците кандидатстват за убежище да допринасят финансово като поемат част от направените разходите за обработването на техните заявление и  социалната подкрепа, която получават.

Швейцарският закон е категоричен. Ако някои от бежанците напуснат доброволно страната до седем месеца те ще получи парите си обратно ако не те отиват да покрият направените разходи около техния престой.

Припомняме ви, че Дания също обмисля подобни мерки срещу постоянно прииждащите бежанци. Според тях финансовата тежест около пребиваването им е доста голяма и обикновения данъкоплатец не е длъжен да плаща всичко. Въпреки скандалите около приемането на новия проектозакон той получи и необходимото публично и политическо одобрение, след като управляващи и опозиция достигнаха до консенсус.

Швейцария е втората страна, която приема подобен тип мерки срещу емигрантите, които пристигат, но няма да е и последната споделят експерти. От друга страна пък Италия блокира плана ЕС да отпусне на Турция 3 млр. евро помощ за спирането на емигрантския поток.

Една по една европейските страни затягат режима срещу миграционната вълна.

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.