Сенатор Дик Блек: Тези страни са заплаха за целия свят!

Гласувайте за статията

Сенатор Дик Блек заяви, че има две държави, които могат да „запалят“ световна война и Северна Корея не е сред тях

Дик Блек, сенатор от щата Вирджиния, от редиците на републиканците, заяви в интервю за „Russia Today“, че Саудитска Арабия и Турция представляват най-голямата заплаха за световния мир. И вместо спряганите за рискови Северна Корея и Русия, той обвини две съюзнически държави на САЩ като потенциално опасни. В интервюто той твърди, че саудитското управление е „абсолютно варварство“, но от години се търпи, само заради дългогодишните стабилни отношения със САЩ.

„Вярвам, че саудитците и турците са най-голяма заплаха за световния мир. Саудитска Арабия е тази, която чрез своята доктрина разпространява тероризъм по света, а не Иран, Сирия или някоя друга държава“, казва още Блек. По думите му, Саудитска Арабия спонсорира обучението на джихадистите, както и ултраконсервативните и строги течения на сунитския ислям. В същото време, според Блек, турският президент Реджеп Тайип Ердоган възнамерява да наложи абсолютна диктатура.

„Ердоган мечтае да стане новия османски император. Той представлява голяма заплаха. Радва се на пълна подкрепа в парламента, което му дава възможност да променя дори конституцията. Когато веднъж получите такава сила, установявате с абсолютна диктатура, което е и намерението му, с оглед на това, че негов идол е Адолф Хитлер „, добави Блек.

Самият Ердоган дава за пример именно Германия на Хитлер за перфектната президентска държава. „В еднопартийна система, какъвто е случаят с Турция, президентската система може да работи перфектно. Вече има примери в света и в историята. Можете да видите, когато анализирате Германия на Хитлер „, казал тогава Ердоган.

Сенатор Дик Блек смята, че гражданската война в Сирия никога е нямало да избухне без намеса на Саудитска Арабия и Турция. Той добавя, че войната не е била домашно въстание или част от Арабската пролет. Според Блек цялата ситуация е дело на джихадистите, подпомагани от ЦРУ, MI6, а също и от саудитците и турците.

Сенатор Дик Блек посочи Ердоган и Саудитска Арабия като най-голяма заплаха за световния мир

Сенатор Дик Блек посочи Ердоган и Саудитска Арабия като най-голяма заплаха за световния мир

blek 3

„Почти всички оръжия, боеприпаси, оборудване, аксесоари, набира, медицинска помощ … идва от Турция. Точно сега, ИДИЛ всеки ден превозва 44000 барела петрол през турската граница. Държавният департамент твърди, че само капки от тях влизат в Турция, но лично говорих с кюрдски активисти, които наблюдават стотици танкери на ИДИЛ, които преминават границата „, добавя още той.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар