Бойко Ганчевски разкри причините за убийствата на Веселин Стоименов и Александър Антов

Бойко Ганчевски разкри причините за убийствата на Веселин Стоименов и Александър Антов
5 (100%) 1 vote

Според специалиста убийствата на двамата са извършени от меркантилни подбуди

Криминалният психолог проф. Бойко Ганчевски, който е екс директор на Института по психология към МВР разкри причините за убийствата на Веселин Стоименов и Александър Антов.

Той е категоричен, че основният проблем за подобни показни убийства е неразкриваемостта им, а това води до чувство за безнаказаност у поръчителите и извършителите.
Определено през последните няколко години е забелязва активизиране на организираната престъпност като цяло.

Според специалиста убийствата на двамата са извършени от меркантилни подбуди

Според специалиста убийствата на двамата са извършени от меркантилни подбуди

Бойко Ганчевски посочва, че по всяка вероятност Веселин Стоименов е бил екзекутиран заради разпределението на активи на дружеството. Не е изключено извършители на показната екзекуция да са хора, които са останали недоволни от разпределянето на активи.
Не е изключено подобни мотиви да са и в основата на убийството на собственика на модна къща „Агресия” – Александър Антов.

Специалистът поясни, че обикновено, когато се говори за мотиви, те биват разделени на два основни вида – лични и емоционални.
Безспорно подобни престъпления като убийствата на Веселин Стоименов и Александър Антов де разкриват доста трудно, тъй като са поръчкови, а една от най-важните задачи на извършителите, е да се оттеглят без поражения, след като свършат мръсната работа.

Задачата на разследващите убийствата като тези на Веселин Стоименов и Александър Антов е изключително трудна, тъй като трябва да открият поръчителите, а те обикновено остават скрити дори и за извършителите на мократа поръчка.
Бойко Ганчевски обаче е категоричен, че поръчителите биха могли да бъдат открити на база на мотивите им за ликвидация на Веселин Стоименов и Александър Антов.

Според Бойко Ганчевски, убийството на Веселин Стоименов е живият пример за чувството за безнаказаност у престъпниците, тъй като екзекуцията му бе извършена със седем патрона и на осветено място.
Големият брой неразкрити поръчкови убийства води до т.нар. ефект на копиране.
Все още няма яснота нито кои са поръчителите, нито физическите извършители на убийствата на Веселин Стоименов и Александър Антов, пише vsekiden.com.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар