Дейвид Боуи си отиде! (Певецът загуби битката с рака)

Гласувайте за статията

Дейвид Боуи си отиде на 69 години, загуби битката с рака

Легендарния музикант и артист Дейвид Боуи си отиде на 69 години. Броени дни, след като отпразнува рождения си ден, певецът си отиде от този свят.

Коварна болест отне живота на Боуи – рак, с който се бори 18 месеца. За съжаление обаче не успя да спечели битката и издъхна. Говорителят на певеца съобщи новината в официалния му профил в Туитър. „Дейвид Боуи почина днес, заобиколен от семейството си, след тежка битка с рака, продължила 18 месеца. Въпреки че много от вас споделят скръбта и загубата ни, ви молим да зачитате неприкосновеността и личния живот на семейството, в периода на траур“, се казва в съобщението.

Синът на Дейвид Боуи потвърди новината за смъртта му и допълни, че цялото семейство изключително много скърби. Певецът издъхнал на 10 януари, обграден от семейството си.

Дейвид Боуи, чието истинско име е Дейвид Робърт Джеймс, е един от най-големите музиканти в световната поп музика. Актьор, певец, композитор, той наложи нови стандарти в света на музиката. Артистът бе известен като създател на редица големи хитове като Heroes, Low и Diamond Dogs, както и на немалко успешни филмови роли.

В личен план, Дейвид Боуи се радваше на любовта на две красиви жени – първата си съпруга Анджи, с която се разведе през 1980 година и супермоделът Иман, с която имат и дъщеря на име Александрия. Топманекенката бе с певеца в последния му час и преживява доста тежко смъртта му.

Все още не е известно кога ще бъде погребението, но фенове няма да бъдат допуснати на поклонението. Близките на Дейвид Боуи са категорични, че искат да го почетат в тесен семеен кръг, далеч от светския шум и суета. Самият музикант твореше неуморно до последно. Дори  на рождения си ден той отново изненада феновете  с последния си албум, пълен с нови хитове и както сам признава в едно от последните си интервюта, работата е неотменна част от живота му, дори в битката със смъртта.

Дейвид Боуи си отиде

Дейвид Боуи си отиде

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар