Кубер Пади—ТОП 3 на подземните градове в света

Кубер Пади—ТОП 3 на подземните градове в света
5 (100%) 1 vote

Кубер Пади или най-мистериозните подземни атракции

Чували ли сте за Кубер Пади? Това е комплекс в Австралия, който се намира под земята. Всъщност става дума за цял град, който се намира под скалите и в който живеят хора.

Заради 50-градусовите температури на повърхността, гражданите решили да потърсят убежище под повърхността на земята.

Цяла една миньорска общност обитава Кубер Пади. Тук дома си създават 3500 души, които при това са си осигурили всички удобства—църкви, ресторанти, галерии с произведения на изкуството, собствени жилища, магазини…

А пространството не е проблем—можете да разширите дома си, само с няколко разбивания на камъни в скалите, а парите буквално падат от небето—тук процъфтява търговията с опал, който е навсякъде.

Подземния свят на Виетнам

На 35 километра от Хо Ши Мин се намира мрежа от тунели. Интересното е, че те не служат за транспорт, а всъщност водят към комплекс от жилища и търговски обекти. По време на войната тук се крият членове на Фронт за национално освобождение на южен Виетнам.

Мрежата се простира на 350 километра и обхваща жилища, болници, магазини и други. В тунелите се влиза през дупка, която била покрита с листа от палми.

Солната мина във Виеличка, Полша

Кубер Пади ряпа да яде в сравнение с това място. Зевзеците се шегуват, че ако имате проблеми с дишането, е напълно достатъчно да посетите най-голямата полска атракция—мината за каменна сол Виеличка и всичко ще ви мине.

Всъщност, най-малкото от изненада ще забравите, че имате здравословен проблем—всичко тук е изградено под земята, в рудника.

Солните мини в Полша не изглеждат никак зловещи май

Солните мини в Полша не изглеждат никак зловещи май

Покрай санаториума, който е изграден в стария рудник, са построени и други подземни атракции—хотел, театър, параклис, магазини, ресторанти и всичко това отново се намира в солната мина.

В Кубер Пади има абсолютно всичко - цял подземен град е създаден под земята

В Кубер Пади има абсолютно всичко – цял подземен град е създаден под земята

 

Разходка из тунелите на Виетнам?

Разходка из тунелите на Виетнам?

А докато се разхождате наоколо можете да чуете и някое от музикалните произведения на Шопен.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар