Истината за Иван Костов и покойния мафиот Фатик излезе наяве

Скандалната схема, по която Иван Костов е прал пари от началото на века, излезе наяве. В нея се оказа замесен не само банкерът-беглец Цветан Василев, но и показно убитият Фатик. Името на Командира отдавна се свърза с организираната контрабанда у нас. В службите е постъпил сигнал, че синият гуру е прал пари от престъпна дейност през банката на приятеля си Цветан Василев. Личен касиер на Командира е бил известният в ъндърграунд средите Фатик.

На върха на пирамидата е бил Иван Костов, научи "Ретро". Мръсните пари са били вкарани в икономиката чрез КТБ. Банката е отпускала кредити на кухи фирми, свързани с престъпната дейност. По този начин всички по веригата са били доволни - мафията получава свежи пари за престъпната си дейност, а банката финансирала това, съответно си получавала парите заедно с лихвата.

Лично Иван Костов покровителствал Фатик. Не случайно неговите камиони влизали и излиза от страната без да бъдат проверявани.Така износът на забранени субстанции към арабския цвят под управлението на Фатик, процъфтявал.

Командира покровителствал и турските мафиоти братята Саид, които също обезпокоявани от никого изнасяли произведените у нас опиати през Турция към арабския свят.

Синият гуру упълномощил Фатик да събира рекета от чужденците, занимаващи се с трафика на забранени субстанции у нас. Покойният мафиот успял да се сближи с двамата братя и тримата измислили бартерна схема за трафик на опиатите, която включвала внос и износ от България.

[caption id="attachment_467704" align="alignright" width="300"]Иван Костов Фатик е бил личният касиер на Иван Костов[/caption]

През 1998 години турските мафиоти са изгонени от страната ни и им е забранено да преминават границата. Иван Костов поискал от турските мафиоти месечна такса от 100 000 долара, за да си върне пазара у нас. Офертата към него е била предадена лично от Фатик.

Очевидно сумата е била изплащана навреме и доказателство за това е процъфтяващият бизнес на турчина у нас. Твърди, че той е бил под закрилата на Иван Костов. Не същия късмет е имал Фатик, който бе пронизан от цели 30 куршума в центъра на столицата през лятото на 2003 година.