Преслава ще представи страната ни на "Евровизия"

Преслава е изпълнителят с най-големи шансове да представи България на "Евровизия". Почитателите на звездата са убедени, че тя ще представи страната ни най-добре. Феновете й вече събират подписи в нейна подкрепа. Те ще представят подписката на БНТ, надявайки че мнението им ще бъде взето под внимание.

"Всеки ден" научи, че вече се е състояла среща между Митко Димитров и шефовете на националната телевизия, по време на която е била обсъдена вероятността изпълнителката да замине за Швеция, за да представи страната ни на престижния конкурс. Продуцентът на "Пайнер" няма нищо против любимката му да пее на сцената на "Евровизия" и е убеден, че това е шанс, който не трябва да пропуска.

Единственото опасение на продуцентите от БНТ е, че ако изпратят на конкурса изпълнител, представител на лекия жанр, това вероятно няма да се хареса на публиката. Все пак участието на Преслава няма да бъде прецедент, тъй като преди нея Софи Маринова представи страната ни на престижния конкурс.

Проведено проучване от независимия сайт eurovision-bg.com за предпочитан БГ изпълнител, който да представи страната ни на конкурса, Преслава е безспорен фаворит. Чалга дивата печели първо място с убедителните 24%. На второ място със 17% е скандалната Жана Бергендорф.

[caption id="attachment_467589" align="alignright" width="300"]Преслава Преслава представя страната ни на "Евровизия"[/caption]

Кипърката Християна Лоизу, въпреки че няма авторски изпълнения, също е сред фаворитките на публиката. Като такава се очертава и сензацията Гери - Никол, която получи 6% от зрителския вот.

Досега най-слабото представяне на страната ни беше, когато в конкурса участва Краси Аврамов и Миро от "Каризма", пише "Всеки ден".

Продуцентите на БНТ се надяват, че участието на Преслава, ще изстреля страната ни на по-предни позиции. Досега България не се е класирала нито веднъж в световните листи.