Михаил Миков: Националната ни сигурност е застрашена

Михаил Миков е сериозно притеснен от случващото се около ДПС
0

Той е сериозно притеснен от случващото се около ДПС

Председателят на БСП Михаил Миков заяви в прав текст, че националната ни сигурност е застрашена.

Това признание от Михаил Миков дойде покрай коментара на случващото се в ДПС и изключването на Лютви Местан от партията.
Михаил Миков посочи, че ДПС е зряла политическа сила и изрази увереност, че ще успеят да намерят правилния път, по който да бъдат ангажирани в политическия живот на страната.

Михаил Миков е сериозно притеснен от случващото се около ДПС
Михаил Миков е сериозно притеснен от случващото се около ДПС

В контекста на националната сигурност, Михаил Миков коментира случващото се, посочвайки, че поведението на Турция доста надхвърля нормалните добросъседски и приятелски отношения.
Михаил Миков обаче се въздържа да коментира поведението на българските политици, които чрез действията си не работят за утвърждаване на националните интереси, а против тях.

Председателят на БСП призна, че ще следи с интерес „по-ясното изчистване на ДПС” предвид, че именно тази партия представлява интересите на немалка част от българските избиратели.
Михаил Миков даде да се разбере, че е сериозно притеснен за националната ни сигурност и състоянието на службите като се има предвид укриването на Лютви Местан в турското посолство преди броени дни.

Според него няма ясен отговор на един от най-важните въпроси – къде стои България и подчертава, че е повече от ясно, че страната ни се намира в сянката на Турция, която е изключително мощен съсед с национална и политическа доктрина, разминаваща се сериозно с евроатлантическите ценности, пише vsekiden.com.

Бившият министър на външните работи от кабинета на Пламен Орешарски – Кристиан Вигенин бе категоричен, че страната ни трябва да изрази ясно интереса си и да не допуска влиянието на външни фактори върху политиката ни.
Коментарът на Вигенин бе по повод искането на държавния глава на Турция – Реджеп Таип Ердоган и премиерът Ахмет Давутоглу да проведат спешен разговор с Бойко Борисов заради кризата, която се разгаря в СДС.

Според него това обаждане е взривоопасно. В заключение Вигенин посочи, че докато той е бил външен министър ДПС не е правило опити да се меси в политиката на страната ни спрямо Турция, пише pik.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.