България в снежен капан: Какво време ни очаква?

Гласувайте за статията

България в снежен капан, очаква ни нов снежен ад

България се оказа в снежен капан, тази седмица синоптиците предвиждат още по-силни превалявания на сняг и затруднено движение по пътищата. За всички, които са решили да тръгнат на път, добре е да се информират, преди да пътуват.

Според агенция „Пътна инфраструктура“ пътищата в страната са проходими при зимни условия. Времето е облачно, с превалявания от сняг и на места силен вятър, поради което ви съветваме да бъдете изключително бдителни на пътя и да не карате с повишена скорост.

Затворени са „Върбишкия“, „Троянския“, „Златишкия“ проход, а преминаването през „Рожен“ и „Превала“ е възможно само с вериги, без ремаркета и полуремаркета. Автомобили с тегло над 12 тона изобщо не трябва да се движат.

Ограненията за камионите в областите Плевен, Търново, Габрово, Шумен и Ловеч остават.

Имайте предвид, че обстановката по обяд ще се успокои, но в ранните следобедни часове и вечерта състоянието на пътищата отново ще се влоши, съобщават от АПИ, пише сайтът на „Би Ти Ви“.

Според синоптиците, най-тежка е пътната обстановка в Северна България, където традиционни падат по-сериозни снегове. Голямото прибиране през уикенда предизвика немалко аварии, но за щастие нямаше сериозни пътни инциденти и загинали хора. Аварирал автобус край село Малорад заседна за часове между преспите, но хората бяха отведени в читалището, за да не измръзнат.

Според прогнозата за времето, утре в западната част от страната се очаква рязко повишаване на температурите от 0 до 8 градуса. Облаците се очаква да се разсеят и източната половина от България. Не бързайте обаче да се радвате, тъй като в сряда ни очакват нови превалявания. В северната част от страната те ще бъдат от сняг, а в южната от дъжд.

България в снежен капан

България в снежен капан

Според синоптици до края на седмицата цяла България се очаква да бъде под влияние на лошото време, но поне в края на седмицата снегът в по-голямата си част ще се стопи. Януари започна доста снежен, а според синоптиците, студените вълни над страната ни ще продължат и през втората половина на месеца. Добрата новина е, че в края на първото десетдневие ни очаква повече слънце.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар