Владимир Путин гони и турците от Русия (Въведе още наказания)

Владимир Путин гони и турците от Русия (Въведе още наказания)
5 (100%) 1 vote

Владимир Путин въведе нови санкции, дори турците са прогонени от Русия

Президентът Владимир Путин е подписал указ за въвеждане на специални икономически санкции срещу Турция, съобщи пресслужбата на Кремъл. Държавният глава е предприел действия, които засягат пряко не само вноса на храни и туризма, но и правото на турски граждани да търгуват и работят в Русия.

Президентът на федерацията на практика е разширил санкциите, въведени в края на ноември след свалянето на руския самолет над крайгранична сирийска област. С новите си действия обаче рискува да си навлече нещо повече от критики от страна на ООН и западните държави.

Новите ограничения се отнасят до всички организации, които работят на територията на Русия и се намират под контрол на турските граждани, а не само фирми, които са под турска юрисдикция, се посочва в документа. Руският държавен глава въведе драконовски мерки, които практически ограничават правото на труд на турски граждани. И последните ще бъдат принудени или да се върнат в Турция, или да търсят препитание в други страни извън територията на цялата федерация.

Новите санкции влизат в сила от Нова година и ще забранят на всички руски работодателите да наемат турски граждани на работа. Ограничението се наложи, след като властите наложиха забрана на вноса на определени хранителни стоки. Кремъл не само затяга ситуацията, но и чувствително втвърдява тона–нещо, което малцина предполагаха, след като руския президент изрази твърда решимост да не въвлича ЕС и останалите държави в нова световна война.

С решението на Владимир Путин ще бъдат премахнати и всички чартърни полети от Русия за Турция и обратно. Въвеждат се и други ограничения, повечето от които касаещи пребиваването на турски граждани на територията на страната.

Владимир Путин с нови наказания над Турция

Владимир Путин с нови наказания над Турция

Русия въведе първия пакет санкции към Турция на 28 ноември, дни след свалянето на руския самолет край границата със Сирия. Новите санкции са още по-сурови и практически са равностойни на обявяването на война.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар