Бойко Борисов неутрален за разделението в ДПС: Няма да се меся!

Гласувайте за статията

Бойко Борисов неутрален за разделението в ДПС, обяви, че няма да се меси

Бойко Борисов обяви пълен неутралитет по въпроса с вътрешните трусове в ДПС. Лидерът на ГЕРБ и премиер на България е имал спешен разговор по телефона с Ахмед Давутоглу, премиер на Турция, по повод трусовете в организацията.Турският му колега е изразил сериозна загриженост от случващото се в етническата партия. Борисов обаче е обявил пълен неутралитет и категорично се е разграничил от случващото се в организацията.

Междувременно премиерът е заявил, че запазва неутралитет по проблемите между бившия и почетния председател на партията, а също така е настоял, че трусовете в ДПС не трябва да влияят на добросъседските отношения между двете страни. Както е известно Бойко Борисов поддържа добросъседски отношения с президента на Турция Реджеп Ердоган, с цел запазване на мира и етническото спокойствие в региона.

Това е и една от причините Борисов да се въздържи от коментар относно скандалния филм „България—моя земя“, който се превърна в най-коментирания проект на турска режисьорка. Той бе излъчен от „Ал Джазира“ и подменяше по недопустим и безкрайно обиден начин факти от българската история. Видеото възмути не само цялата общественост, но и част от лицата участвали в него. Някои от тях се извиниха, а други направо се разграничиха от съдържанието на филма, твърдейки, че думите им са били манипулирани. Премиерът Борисов се въздържа от коментар по повод скандала, както и от заемане на позиция спрямо настоящите трусове в партията.

Отстраняването на бившия партиен лидер, заради коментарите в парламента по повод коментарите му след сваления руски самолет над Сирия, взривиха и западните медии.

Бойко Борисов неутрален за скандалите в ДПС

Бойко Борисов неутрален за скандалите в ДПС

В Русия случилото се отекна най-силно, а информационните агенции следят с интерес последвалите събития, както и какво ще предстои оттук — нататък. Що се отнася до българските власти—правителството и ГЕРБ начело на Бойко Борисов избраха да се разграничат от случилото се и да запазят неутралитет.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар