Георги Илиев лично очистил Мето Илиенски

Георги Илиев бил безмилостен към Мето
0

Нова информация за убийството на Георги Илиев е напът да разкрие загадката около изчезването на Мето Илиенски

Това разкрива пред „Уикенд“ отлично информиран полицейски източник. Подозренията, че Райко Кръвта е застрелял Георги Илиев, може да отпаднат, след като разследващите стигнали до информация, че куршумът бил изстрелян от руснаци. Те отмъстили на боса на ВИС-2 заради убийството на Мето Илиенски. Според новите данни Илиев лично е ликвидирал Илиенски, който се канел да превземе целия бизнес с дрога. Мето си позволявал и лично да издава смъртни присъди на хора на боса, което Илиев не могъл да му прости.

Според запознати Мето Илиенски често се срещал с Таки и даже предложил двамата да ликвидираг Георги Илиев и да поемат бизнеса му, на Аманатидис категорично отказал. Това обаче стигнало до ушите на боса на ВИС-2 и той решил лично да се разправи с предателя. Единствено Георги Илиев можел да го извика на среща, на която Илиенски да отиде без охрана и телефон – са категорични приближени на висаджиите.

Според запознати тогавашно висше ченге, изключително близко до Мето, е трябвало да присъства на сгледата и да бъде посредник в разговора, за да не се стигне до конфликт. Най-вероятно Георги Илиев наистина е искал само да поговори с подчинения си, който сигурно го е отрязал.

Георги Илиев бил безмилостен към Мето
Георги Илиев бил безмилостен към Мето

Срещата станала в гора на Витоша, където Мето бил откаран. Той дори не подозирал, че това са последните минути от живота му. Георги Илиев намекнал на авера си, че има информация за готвено срещу него покушение и затова трябва спешно да се видят. Илиенски разчитал да научи кой точно е човекът, който готви убийството му. За да не изтече информация, той оставил телефоните си в къщи и излязъл „по пантофи“.

Датата е 23 ноември, 2003 г. Мето и за секунда не се усъмнил, че му се готви нещо, въпреки че двамата имали пререкания през последните няколко месеца. На срещата лично Георги Илиев застрелял подчинения си, а трупът му бил заровен от охранителите на висаджийския бос – разкрива изданието.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.