Бил Гейтс с уникален дом, вижте как живее

Несъмнено в този дом се случват чудеса. Милионерът Бил Гейтс, притежава дом за няколкостотин милиона долара, който е абсолютно уникален. Но онова, което прави 'Xanadu 2.0' истинско бижу е фактът, че той не е съвсем обикновен, а е изключителна смесица от технология и природа. Вижте 10 уникални факта за това място.

Струва 123 милиона долара

Когато Гейтс купува къщата през 1988 година, той я достроява цели седем години. Днес имотът струва 123 милиона, а е бил купен само за 63.

2. За изграждането й са необходими 1200 кубика дърво

Къщата е изградена от стеблата на елхи, стари 500 години. Над 300 работници са я изградили, а 1/3 от тях са били електротехници.

3. Високотехнологична система от сензори позволява контрол на топлината и осветлението

За да се чувстват удобно по всяко време, гостите на Бил Гейтс разполагат с възможност сами да контролират осветлението и температурата из цялата къща.

4. Къщата е вградена в околната среда, за да се пести енергия

Самият дом е „защитен със земя“, за да може по-ефикасно да се контролира температурата и загубата на енергия.

5. Всеки допир променя пространството

Къщата е толкова необикновена, че вътрешните декори могат да се променят само с едно докосване. Стените са с вградени екрани, които позволяват гостите и домакина да променят интериора с едно докосване.

6. Музиката звучи дори под вода

Музиката звучи дори под вода, а басейн с дължина 18 метра е на разположение на гостите. Но дори под него пак можете да слушате любимата си музика, тъй като има вградени тонколони дори под водата.

7. Бална зала за 200 души

Ако Бил Гейтс реши да си покани гости, разполага със зала за приеми, която приема до 200 души. Един от екраните тук е висок 7 метра и има къде човек да отдъхне.

8. В къщата има 24 бани

Имотът разполага с почти двойно повече спални в случай, че дойдат гости.

9. Пясъкът е донесен чак от Карибите

С оглед на факта, че всяка година природата взима своя дял, за частния си плаж, Бил Гейтс ежегодно си доставя по няколко тона пясък чак от Карибите. [caption id="attachment_466568" align="aligncenter" width="600"]Къщата на Бил Гейтс просто уникална Къщата на Бил Гейтс просто уникална[/caption]

10. В библиотеката се намира ръкопис на стойност 30 милиона долара

Библиотеката на Бил Гейтс може и да не е голяма като тази на Ватикана, но върху площ от 195 квадратни метра се намират уникални книги. Най-известната от тях е  'Codex Leicester' на Да Винчи. [gallery ids="466571,466570,466569,466567,466565"]