Гости от миналото: Когато танковете замлъкнат!

Гласувайте за статията

Гости от миналото или какво се случва след войната

Те са като гости от миналото и напомнят какво се случва, когато войната свърши. Рано или късно всяка битка приключва, а оръжията се захвърлят, докато хората осъзнават колко безумно и жестоко нещо е войната.

Някои от най-големите оръжия на миналото днес се пазят като паметници, част от историята на страните, показващи своето величие. Други обаче не са успели да заслужат тази „чест“ по една или друга причина и се озовават изоставени сред природата, която ги превръща в уникални свои творения.

Британски фотограф успява да заснеме уникална фотосесия, в която показва какво се е случило с някои гости от миналото. Танковете са били един от най-мощните козове на войските, които те са имали още през Първата световна война. Не всички от тях обаче са преживели войната и са останали съхранени, за да бъдат изложени в музей.

Много от тези подвижни метални кутии са останали остана там, където са били засегнати от оръжията, захвърлени и негодни за война. Всеки от тях е бил дом на един до трима войници, но не всички от тях са успели да бъдат изтеглени.

Тази колекция на танкове отново завладени от природата идва от всички краища на света. От японски танкове от Втората световна война, които са намерили своя вечен дом в джунглите, докато се мъчели да свалят американските военни части, до малкото немски машини, които в крайна сметка останаха забравени в Източна Европа сега най-накрая почиват в мир.

Гости от миналото - когато танковете замлъкнат

Гости от миналото – когато танковете замлъкнат

Предлагаме ви да видите в галерията по-долу уникалната колекция със снимки на гости от миналото. Какво се случва, когато замлъкнат оръдията и когато светлините от огненото зарево на ракетите угасне? Природата неумолимо разрушава тези символи на войната, превръщайки ги в част от себе си. А в нея те продължават да живеят, напомняйки на следващите поколения, колко преходно е всичко в този свят и че цветята разцъфтяват дори и след като заглъхне грохота на оръжията.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар