Ужасяващо: САЩ обмисляли да пуснат 16 бомби над България!

Ужасяващо: САЩ обмисляли да пуснат 16 бомби над България!
4.5 (90%) 2 votes

САЩ искали да пуснат 16 атомни бомби над България!

В България САЩ предвиждала да пусне шестнадесет атомни бомби в четиринадесет обекта. Това се разкри от дълбоко засекретен доклад, който целял евентуална атака срещу Русия, тогава СССР.

Документът е бил подготвен в далечната 1956 година, като било предвидено да се изпълни три години по-късно. В обект на ядрена атака се превръщали едни от големите градове у нас. Три от смъртоносните бомби били предназначени да се изсипят само над столицата.

Цели 16 бомби обмисляли да пуснат САЩ над страната ни

Цели 16 бомби обмисляли да пуснат САЩ над страната ни

Едната от тях трябвало да атакува квартал Враждебна. Причината за нападението била автогарата, която се намирала там. Другият обект бил районът на Кумарица, заради разположения в него радиотелевизионен център.

Божурище пък щял да получи дозата си ядрена порция заради съществуващо тогава поделение на военновъздушните сили. Останалите бомби били предвидени да се изсипят на още няколко градове в родината ни. Обект на ядреното нападение ставали Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Ловеч, Добрич, тогава се наричаше Толбухин и Карлово.

Намеренията на американците били тогава, четем в документа, да ударят не само Съветският съюз. В обект на техните атаки се превръщали и целите Източна Европа, включително Китай и Северна Корея. Секретният документ ни разкрива още ужасяващи подробности.

В него се казва, че в някои населени места цел за нападенията били не само градовете, но и се предвиждало унищожение на цялото население в тях. За България това не се отнасяло, поне според справката.

От лицето на земята американците искали да затрият народа на Източен Берлин, който по онова време беше столица на ГДР. Само в този град ядрените атаки били внушителната цифра от деветдесет и една, което щяло да доведе до тотално унищожение на всичко.

В доклада е упоменато, че най-много ядрени бомби били предназначени да се изсипят на СССР. Само сто седемдесет и девет цели са набелязаните цели в един град и това била столицата Москва.

Не по-малко бомби щял да „поеме” и друг огромен град, Ленинград, който сега вече е преименуван на Санкт Петербург. Над него САЩ да възнамерявал да изсипе сто четиридесет и пет бомби. Нападенията само над тези два руски градове били отбелязани в секретните книжа, като кота нула.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар