Жесток скандал разкъсва ДПС

Жесток скандал разкъсва ДПС
5 (100%) 1 vote

Местан се опитал да предаде Ахмед Доган

Жесток скандал разкъсва ДПС отвътре.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган бе предаден от човека, на когото гласува най-голямо доверие.
Политолози са категорични, че Доган за пореден път успя да спаси етническия мир в страната и доказа, че каузата му е България.

Запознати издават, че председателя на ДПС Лютви Местан е направил серия от опити да превърне ДПС в кукла на конци на президента на Турция Реджеп Ердоган
Първата тайна среща между двамата бе на 12 септември 2014 година, когато Ердоган прие председателя на ДПС в резиденцията Чанкая. Срещата им обаче не можа да бъде запазена в тайна, тъй като бяха разконспирирани от местните медии.
По всяка вероятност именно на тази среща между двамата, е било положено началото на преврата, който Лютви Местан се опита да направи на създателя на ДПС – Ахмед Доган.

Местан се опитал да предаде Ахмед Доган

Местан се опитал да предаде Ахмед Доган

Публична тайна е, че почетният лидер на ДПС – Ахмед Доган не одобрява начина на действие на Ердоган. Едно от доказателствата за това е, че по време на председателстването на ДПС, Доган нито веднъж не пожела да се срещне с Ердоган, при все че турският президент идва на няколко пъти в София.
Очевидно Ахмед Доган е успял да отгледа в пазвата си змия в лицето на Лютви Местан, който не се поколеба да забие нож в гърба му в опит да завладее ДПС и да го командва еднолично.

Това била и една от причините, поради които Лютви Местан поддържал топла връзка не само с Ердоган, а и с ислямистите приближени до него.
Местан направил серия от задкулисни действия, чрез които се опитал да изолира структурите на ДПС в областните градове от създателя на партията Ахмед Доган и да ги настрои срещу него.

Най-странното е, че в цялата тази игра на Лютви Местан бил включен и държавният глава Росен Плевнелиев. Запознати твърдят, че Местан провел неколкократно разговори с президента на Република България, които останали скрити от обществото, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар