Мария Календерска скочи срещу Петър Москов

Здравният министър е като Мария Антоанета, но в мъжки облик
0

Здравният министър е като Мария Антоанета, но в мъжки облик

Спътницата в живота на Николай Бареков – Мария Календерска скочи срещу здравния министър Петър Москов.

Мария Календерска се обяви категорично против предложението на Петър Москов да бъде въведен данък за вредните храни. Тя зададе риторичния въпрос защо вместо да се въвежда такъв данък не се намали данъка на здравословните храни.

Мария Календерска изрази надежда здравният министър Петър Москов да е камикадзе. В този ред на мисли тя написа, че се надява най-накрая нещо вредно да бъде убито, а не само хората.

Здравният министър е като Мария Антоанета, но в мъжки облик
Здравният министър е като Мария Антоанета, но в мъжки облик

Мария Календерска призова здравния министър Петър Москов от профила си в социалната мрежа Фейсбук да бъдат намалени данъците върху здравословните храни като мляко, сирене, български плодове и зеленчуци и всичко останало, което му се откъсне от сърцето.

Тя припомни, че милион и двеста хиляди в България живеят под прага на бедността, което на практика означава всеки пети човек.
Как изобщо може да се говори за качество на живот при положение, че сме най-бедната и болна страна в Европа.

Според Мария Календерска много по-ефикасно би било вместо да се увеличава данъкът за вредните храни да се намали този на полезните и здравословни храни, тъй като по този начин и бедните хора ще могат да се докоснат до тях. Едва ли за някого е тайна, че от много време насам по-бедните хора са принудени да подбират храната по нейната цена, а не по качеството й.

Мария Календерска изрази съмнение, че народът ще започне да живее по-здравословно след повишаването на цените на вредните храни.
Според Мария Календерска предложението на Петър Москов не е опция хората да живеят по-здравословно, а единственото, което ще се постигне по този начин ще е да се свие още повече потреблението на българина, чийто джоб и без това вече е отънял до скъсване.

А дали по-богатите ще се лишат от вредния шоколад само защото е по-скъп, министър Москов?
Със сигурност едно не може да му се отрече на здравния министър – лансира класическото „Като няма хляб, да ядат пасти”, пише pik.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.