Проф. Мермерски: Валери Божинов се оказа едно просто момче! Преглеждания: 5208

Проф. Мермерски е стар почитател на ЦСКА
0
5/5 - (1 vote)
Проф. Христо Мермерски анализира ситуацията в родния ни футбол в интервю за „България днес“

„Нашият футбол е стигнал дъното. В родните отбори ги научиха на много пари и вече няма никакъв патриотизъм. Вкарвайки чужденци, които по-късно се вижда, че за нищо не стават, слагаме капак на нашите таланти. Сега Божидар Краев ще отида в Англия, но той е видян напълно случайно. А навремето изграждахме куп свои кадри. Краев ще го хранят с много, докато натрупа мускулна маса“ – споделя в интервюто проф. Мермерски.

„Ние имаме много провали в последните години. Да вземем един Валери Божинов. Той е едно просто момче. Него го очакваха да бъде новият Гунди, едва ли не. Накрая излезе един боклук, навсякъде го изхвърлят. Акълът го провали него“ – коментира проф. Мермерски.

„Аз също смятам, че начело на БФС трябва да бъде сложен един интелигентен човек, какъвто беше навремето Иван Славков. Той знаеше езици, той можеше да контактува. Футболистите нямат време да се образоват много поради факта, че отдават цялото си внимание на спорта. При тях цялото възпитание зависи от семейството, в което растат. Малко са интелигентните като Димитър Ларгов например, който навремето от центъра мина цялата защита на Франция и вкара гол“ – споделя проф. Мермерски.

Проф. Мермерски е стар почитател на ЦСКА
Проф. Мермерски е стар почитател на ЦСКА

„Христо Стоичков е много прям. По-важно е не това, което си казал, а това, което си премълчал, а той не умее да мълчи. Настройва много хора срещу себе си. Помним как в „Барселона“ настъпи с бутоните един от съдиите. Един футболист, ако не гори в играта, значи не става за нищо. Но трябва да се разграничава бруталността от желанието за игра. На мача „Левски“ и „Литекс“ беше грозна работа. Навремето за такъв бой преименуваха „Левски“ и ЦСКА“ – спомня си проф. Мермерски.

„Гунди беше много талантлив футболист. Помня неговия гол на „Уембли“ срещу Англия. Якимов беше голям техник, също Соколов, Костов. На тях не им даваха да напускат страната. Христо Стоичков беше един от първите, които ние продадохме навън. Петър Жеков например не можеше да се сравнява като техника с Гунди и с Якимов, но имаше страхотно чувство за гола. Любим вратар ми беше Жоро Найденов“ – споделя в интервюто проф. Мермерски.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.