Синоптици: Иде слънчева Коледа и снежна Нова година!

Синоптици: Иде слънчева Коледа и снежна Нова година!
5 (100%) 1 vote

Синоптици предвиждат слънчева Коледа и снежна Нова година

Синоптици предвиждат слънчева Коледа и снежна Нова година. Ако сте любители на зимното плажуване, направо грабвайте куфарите и поемайте към Слънчев бряг. Метеоролози предвиждат, че по време на празниците времето ще бъде слънчево и необичайно топло—над 10 градуса. В ранните сутрешни часове се предвижда образуване на мъгли, но за Бъдни вечер и Коледа можете да сте спокойни. Тихо и ясно време ще бъде навън, а температурите ще са с над 10 градуса над нормалните за месеца.

Не толкова безоблачна обаче ще бъде картинката около Нова година. Рязко застудяване и януарски снегове, каквито тази година видяхме през март, ще ни посрещнат още в първите дни на 2016 година. Синоптикът Петко Янков предвижда на 27 декември слаб сняг, който да прикове вниманието на шофьорите по празниците, особено на тези, които са избрали да пътуват точно тогава. В края на годината се очаква и нахлуване на студени въздушни маси, които ще доведат до рязко спадане на температурите – -3 + 4 градуса, пише „Труд“.

За Нова година сняг ще има и макар малчуганите да не можаха да се порадват на пързаляне с шейни за зимната ваканция, със сигурност ще се насладят на това удоволствие в първите дни на 2016. Тези от вас, които планират почивка или пътуване в чужбина е добре да си осигурят всичко необходимо за снежен преход и да проверят актуалната метеорологична прогноза, преди да тръгнат на път в конкретния ден.

Според Петър Янков снеговалежите най-вероятно ще обхванат цялата страна още в първите дни на новата година. Влошаване на времето се очаква първите дни на януари, а е възможно застудяването да продължи и до края на март.

Синоптици предвиждат слънчева Коледа и студена Нова година сн. Булфото

Синоптици предвиждат слънчева Коледа и студена Нова година сн. Булфото

Междувременно циклонът Ева се е засилил предколедно към Великобритания, където очакват за пореден път силни дъждове, сняг и бури. Ако планирате пътуване до Острова, синоптици препоръчват да предвидите възможно забавяне на полетите заради метеорологичната обстановка.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар