Шве Ин Таин – селото на изгубените храмове

Гласувайте за статията

Шве Ин Таин или селото на изгубените храмове

Шве Ин Таин е малко селце в Бирма, което изглежда като излязло точно от „Книга за джунглата“. Тук среща си дават една изгубена цивилизация и дивата природа, които направо ще ви отнемат дъха.

Местните не обичат много посетители да обикалят из джунглата из храмовия комплекс, затова ще започнат да ви разубеждават с хиляди предупреждения и опасности, че не е добре да ходите там. Истината обаче е, че край Мианмар има множество тайни и загадки, които дори местните жители не познават. Или грижливо крият от останалата част от света.

След едночасово пътуване по каменистите пътища несъмнено ще останете очаровани от поздравленията и посрещането на местното село край Шве Ин Таин. Няколко метра по-надолу се намира колоритния пазар, където местните жители често ходят, слизайки от техните планински села, за да продават местни продукти като тофу, соя, прясна риба и зеленчуци. Въпреки туризма, който е изключително развит тук и има голям дял като отрасъл селото и джунглата около него пазят тайни, които все още не са открити и които любителите на приключения с удоволствие биха се впуснали да търсят в тази област, и които са непознати и загадъчни дори и за местните хора.

Местните продавачи ще се опитат да ви откажат от намерението, предупреждавайки ви, че тук има смъртоносни змии. Разбира се, няма смъртоносни змии в тази област, но пък има различни древни руини. Забележителното, което ще привлече вниманието ви към тях са, че имат интересни покриви, които се виждат отдалеч. За тези сгради няма никаква записи в историята на Мианмар, че някога са били построени.

Мистичните пагоди са изключително интересни и ги наричат селото на изгубените храмове. Те са известни още като Шве Ин Таин–един от най-красивите древни храмови комплекси. Интересно е, че в последно време се строят и от много европейци и американци подобни пагоди в района. А табелите за тях се виждат от далеч и се четат на най-различни езици.

Шве Ин Таин – селото на изгубените храмове

Шве Ин Таин – селото на изгубените храмове

Причините за построяването им са обект на различни теории, но най-популярната от тях гласи, че един император на Бирма е наредил да бъдат изградени като символ на делото му като просветител.
Историята твърди, че пагода комплекса Шве Ин Таин е построен от индийския император Ашока, който е изпратил монаси през 3 век пр.Хр. в цяла Азия, за да разпространят будизма и да просветят останалата част от континента и съседните държави. За съжаление няма никакви археологически доказателства, които подкрепят този факт.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар