НАСА: Днес Земята ще бъде докосната от астероид

0

Учените са категорични, че не представлява никаква опасност

Учените от НАСА предупредиха, че днес планетата ни ще бъде докосната от астероид.

От НАСА обаче подчертават, че въпросният астероид не представлява никаква опасност за планетата ни, което означава, че е излишно да се всява паника и едва ли не да се стига до крайности.

Специалисти от НАСА уточняват, че астероидът, който се очаква днес да се докосне до планетата ни е с големина едва 14 метра. На практика това означава, че космическото тяло не може да представлява никаква опасност за Земята, нито да населението й.
От пресцентъра на НАСА призоваха медиите да не всяват излишна паника сред хората, тъй като това явление няма да повлияе по никакъв начин на нормалния ритъм на живот.

Учените са категорични, че не представлява никаква опасност
Учените са категорични, че не представлява никаква опасност

14-метровият космически пътешественик е известен на учените под името 2015 YB.
Този астероид поставя своеобразен рекорд за най-малко отстояние при разминаването си с планетата ни – едва 60 хиляди километра.
От НАСА подчертават, че диаметърът на космическото тяло е едва 14 метра и близостта му до Земята няма да предизвика никакви проблеми.

Дори и да се удари в планетата ни, това няма да бъде усетено по никакъв начин заради нищожните му размери.
От космическата агенция предупреждават всички любители на космически тела, че въпросният астероид няма да може да бъде забелязан в небето с невъоръжено око.

Космическата агенция призовава да не се спекулира с темата и да не се тиражират поредните предположения за Краят на света, тъй като космическо тяло с подобни размери няма как да предизвика такива катаклизми. Излишно е да се търси и каквато и да било символика предвид, че наближава Коледа.
Астероидите не спират движението си заради това, че наближава някакъв празник.
Това, че хората почиват в празничните дни далеч не означава, че всичко в Космоса спира.

Вършете обичайните си дневни задължения, без да се притеснявате за това, че астероидът може да навреди по някакъв начин на планетата ни, пише Блиц.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.