Кирил Шамалов – тайния зет на Владимир Путин

Гласувайте за статията

Кирил Шамалов е роден със златна лъжица, но след сватбата с дъщерята на Путин стана милиардер

Кирил Шамалов е в тесни връзки с руския президент, свързвайки се по брак с него и семейството му. Тези дни Владимир Путин отново предизвика истерия около дъщерите си с признанието, че и двете работят и се учат в Русия. „Те не се занимават с бизнес и политика, но бележат сериозни успехи в кариерата си, а аз се гордея с тях“, заяви още държавния глава. Той не каза нищо повече за тях, но нито потвърди, нито отрече новината, че по-малката му дъщеря Екатерина управлява най-големия университет в страната.

И е омъжена за милиардер от олигархическия кръг около баща й.

Спекулациите, че Екатерина Тихонова, която е шеф на Московския университет, е дъщеря  на президента не спират. Медиите дори се разровиха да научат подробности за личния й живот. Както е известно шефката на ВУЗ-а е щастливо омъжена за Кирил Шамалов, син на Николай Шамалов–стар приятел на Путин, а предполагаемия зет е дясна ръка на тъста си в бизнеса.

За Кирил Шамалов се знае относително малко. Роден е през 1982 година, учи право в държавния университет в Санкт Петербург, а през 2002 година е назначен за „Главен юрисконсулт на външноикономическата дейност“ на Газпром. Днес заема ключови постове в най-важните компании в Русия и контролира малко или много енергийната търговия в страната, пише „Ройтерс“.

Кога и как се запознава с дъщерята на Владимир Путин не е много ясно, но през 2013 година двамата се венчават при изключителна секретност в курорта Игора. Мястото е на час път северно от Санкт Петербуг, а гостите подписват клетвени декларации да запазят събитието в строга тайна.

Все пак служител проговаря и разкрива пред медиите, че двойката е пристигнала в традиционна руска шейна теглена от три бели коня, булката е носела дълга, обсипана с перли сватбена рокля, младоженецът тъмен костюм, а гостите са били облечени в бяло, наметнати с бели шалове, на които е пишело с червен конец “K&K”, пише Ройтерс.

След сватбата Кирил Шамалов и брат му Юлий стават част от най-близкия бизнес кръг около Путин. Назначени са на ключови позиции в най-големите руски компании, а баща им е акционер в Bank Rossiya, която се превърна в най-влиятелната банка на Русия. Семейство Шамалови е в тесни връзки и с Генадий Тимошенко, която е приятел на Путин и който продава голяма част от най-голямата нефтохимическа компания Sibur на Кирил Шамалов. Смята се, че милиардерът разполага с близо 2 милиарда долара дялово участие там, което го прави един от най-влиятелните мъже в Русия след тъста му.

Кирил Шамалов - зетят на Путин стана милиардер след сватбата

Кирил Шамалов – зетят на Путин стана милиардер след сватбата

Бивши приближени до Тимошенко, Николай Шамалов и Путин разкриват, че Кирил Шамалов е част от много тесен кръг млади хора, избрани от президента и обкръжението му, за да продължат управлението на Русия и да оказват контрол върху всички механизми в държавата.

Shamalov 8

Дори и след като лидерът реши да се откаже от властта, той ще продължи да управлява страната, с подходящите хора, които държат всички лостове.

katq

И вече дори е определил своя наследник и за президентското кресло в Кремъл, запазвайки за себе си ролята на сив кардинал.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар