Барак Обама към ДАЕШ: Вие сте на ход!

Барак Обама към ДАЕШ: Вие сте на ход!
5 (100%) 1 vote

Барак Обама предизвика ДАЕШ с изявление от Пентагона

Барак Обама направи изявление от Пентагона, в което заяви, че в ход е била най-голямата и най-важната операция срещу Ислямска държава. Последната е довела до неочаквани успехи спрямо организацията.

По думите на лидера на Америка, ДАЕШ /ИД/ е загубила възможност за маневриране, защото знае, че ако събере силите се, ще бъдат пометени. По думите му в Ирак и Сирия са постигнати невероятни успехи спрямо организацията. А коалиция от 34 страни се бори успешно срещу тях.

„Това продължава да бъде една много трудна битка. Както казах по-рано, бойците на ДАЕШ са интегрирани изключително стабилно и са се покрили изключително надълбоко, включително и в градските райони. Те се крият зад цивилни, използвайки безпомощни мъже, жени и деца като човешки щит. Въпреки че сме безмилостни, ние трябва да бъдем умни и да извършваме атаките си с хирургическа прецизност“, добави още той.

„Лидерите на ДАЕШ не могат да се скрият и нашето послание е: Вие сте на ред“,  завърши обръщението си Обама. В същото време обаче светът стана свидетел на поредния разтърсващ акт от страна на организацията—престъпление срещу децата. Както стана ясно от последната информация, бойците на организацията имат за задача да отнемат живота на деца болни от синдром на Даун. Зловещият акт предизвика такова възмущение и потрес от страна на хора по целия свят.

Барак Обама предизвика ДАЕШ

Барак Обама предизвика ДАЕШ

И дори отявлени пацифисти призоваха коалицията да загърбят собствените си икономически и политически интереси и да сложат край на безчинствата на ДАЕШ, чиито действия вече са сравнявани с тези на нацистите през Втората световна война. Изявлението на Барак Обама предизвика огромно вълнение. И накара мнозина да повярват, че инициативата срещу терористите може да има успех. И да сложи край на кървавите акции на терористите. Други обаче са на мнение, че това е само прах в очите и великите сили продължават да играят опасни игри, рискувайки бъдещето на Европа и на Близкия изток.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар