Заплатите на водещите в бТВ са мизерни в сравнение с тези на колегите им в Нова тв

Истината за заплатите, които получават водещите на Нова тв и бТВ, излезе на показ. "Любимите" ни тв водещи получават в пъти повече от средното за страната възнаграждение. Рекордьор в Нова тв е Ники Дойнов. Журналистът получава по 9 000 лв месечно.

Колежката му Ани Салич получава скромните 7000 лв на месец. На всеки три месеца двамата водещи на новините получават и месечни бонуси в размер на около 30 000 лв за всеки, което означава, че месечното им възнаграждение е по-високо с цели десет хиляди лева.

Втори в класацията са екранното дуо - Ани Цолова и Виктор Николаев, които се подписват всеки месец срещу "скромните" 7500 лв. Бонусите при тях се определят от рейтинга на сутрешния блок, но обикновено се движат в интервала между 20 и 40 000 лв, което означава, че в най-лошия случай двамата си докарват годишно по 165 000 лв, а в най-добрия по 200 000 лв.

С космически заплати са се подсигурили и други две водещи на Нова тв - Лора Крумова и Галя Щърбева, които също получават по 7 000 лв месечно. Те имат и допълни приходи от "Америка за България", възлизащи на малко повече от 10 000 лв на месец.

В сравнение с тях, звездите на бТВ получават мизерни заплати. Освен с по-ниското възнаграждение те не могат да се похвалят и с бонусите на колегите си от конкурентната медия.

[caption id="attachment_465305" align="alignright" width="300"]Ани Цолова Ани Цолова и Виктор Николаев на второ място по високи заплати в Нова тв.[/caption]

Гена Трайкова и Венелин Петков получават едва 8500 лв месечно. За миналата Коледа двамата получиха по 10 000 лв, с което разгневиха колегите си.

Антон Хекимян също получава много по-малко от колегите си с Нова тв. И той, както повечето служители на бТВ, не получава бонуси. Неговата месечна заплата е едва 6 000 лв.

Амбициозната Марина Цънцарова получава само с 1000 лв по-малко от колегата си. Нейно възнаграждение възлиза на 5000 лв, пише blife.