Експлозия в Москва! (Има и ранени)

Експлозия в Москва! (Има и ранени)
5 (100%) 1 vote

Силна експлозия в Москва рани петима, властите откриха причините

Експлозия в Москва избухна снощи и предизвика паника в центъра на града. По последна информация са ранени петима души, а полицията в момента провежда разследване, в търсене на извършителя. По първоначална информация не става дума за атентат, а за проблем с дефектен домашен фойерверк, който е паднал близо до автобусна спирка и е ранил петима души.

Експлозията избухна в понеделник вечерта, край автобусна спирка, близост до старинна къща на столичната Покровка 19, в центъра на Москва. Граждани, които са чакали обществения транспорт на мястото, са пострадали от взрива. Ранени са петима души, които са откарани веднага в болница, докато първоначално се смяташе, че причина за експлозията е самоделно устройство. По-късно, при оглед на полицията бе установено, че се касае за домашен фойерверк.

От пресцентъра на министерството на здравеопазването съобщиха първоначално за четирима, а по-късно и за петима души, които са пострадали.

Първоначално властите смятали, че става дума за самоделно взривно устройство, което е било поставено в близост до спирката. Също така са били издирвани и автомобили, намиращи се в района по време на взрива, поради съмнения за атентат. В хода на следствието е установено, че инцидентът е в резултат на хулиганска проява, а е не терористичен акт.

Извършителят все още се издирва от силите на реда.

Взривът е предизвикал доста сериозно безпокойство сред местните граждани, тъй като експлозиите в центъра на Москва не са често явление. За щастие, властите успокояват, че не става въпрос за атентат, а за хулиганска проява и няма повод за паника.

Някои от пострадалите вчера вече са изписани за домашно лечение, а един от откараните в болница, е отказал да бъде хоспитализиран, съобщава още РИА Новости.

Експлозия в Москва има и ранени

Експлозия в Москва има и ранени

От полицията вече са започнали наказателно дело срещу неизвестен извършител за „хулиганство“, като се смята, че причината е избухналия фойерверк.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар