Северна Корея плаши Турция с ядрена война: Ще ви изтрием от картата!

Северна Корея плаши Турция с ядрена война: Ще ви изтрием от картата!
4.24 (84.85%) 33 votes

Северна Корея плаши Турция с ядрена война, ако действа срещу Русия

Северна Корея неочаквано се намеси в конфликта между Турция и Русия. В социалните мрежи се появи видео на корейския диктатор Ким Чен Ун, в което той заплашва Анкара с ядрена атака, ако започне настъпление срещу Москва. Според съобщението, Турция ще бъде засегната от ядрени ракети, ако реши да действа срещу Русия. Информацията бе съобщена от иранската информационна агенция Мизан, която твърди още, че севернокорейският лидер обещава да изтрие Турция от картата на света, ако Анкара продължава да помага на САЩ и Ислямска държава в сирийската война.

Заплахите показват, че Северна Корея активно подкрепя борбата на Русия срещу Ислямска държава, посочват изворите. Ким Чен Ун е заявил още, че Пхенян няма да се съобразява с международни правила или конвенции, ако Анкара не преустанови своите нападателни действия. И ако Турция се сблъска с Русия или продължи да подкрепя Ислямска държава в Сирия и Ирак, Пхенян ще започне ядрена атака срещу Анкара.

Както е известно лидерът на Северна Корея през лятото едва не предизвика военен конфликт на Корейския полуостров, след като Южна Корея поднови пропагандата си срещу него. Тогава се стигна до сблъсък и дори бяха убити двама войници, а от война между двете страни ни делеше само една крачка.

Само благодарение на натиска оказан от Япония и Китай, корейския лидер не нареди изстрелване на ядрените си ракети спрямо южната си съседка. Както е известно обаче от известно време той отправя изключително агресивни заплахи към САЩ. А акцията срещу Турция е последният акт, който успя да втрещи целия свят.

Досега Ким Чен Ун е отправял единствено заплахи срещу Америка заради напрежението, което внася на Корейския полуостров, но не и срещу друга държава-членка на НАТО. Този път заплахата срещу Турция предизвика сериозно притеснение сред международните анализатори, тъй като, за разлика от Обама, Ердоган показа, че не си мълчи при подобни изявления.

Северна Корея плаши Турция с война

Северна Корея плаши Турция с война

Сблъсъците между турския и руския президент не спират, макар и за момента да са само в рамките на търговска блокада и замразяване на дипломатическите отношения. Изявленията на Северна Корея обаче доста притесняват не само властите в Анкара.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Северна Корея плаши Турция с ядрена война: Ще ви изтрием от картата!”

  1. bgpobeda

    февр. 15. 2016

    Турция ако реши да ни нападне, можем да излезем милион- милион и 200000 български мъже на оръжие и да освободим Одрински и Лозенградски окръг. В този момент, за нас е сто пъти по- добре Русия да завземе Босфора и руснаци да владеят проливите (тази наша българска земя) отколкото цигани и турци.

Добавете коментар