Президентът на Сирия Башар Асад разкри най-мръсната тайна на Турция

Сирийският президент Башар Асад разкри мръсната тайна за връзката на Турция с "Ислямска държава". Той заяви, че доставките на оръжия за бунтовниците минават през Турция и цялата тази дейност се осъществява със знанието и подкрепата на Катар и Саудитска Арабия. Той изрази и скептичността си по отношение създаването на коалиция за противодействие срещу тероризма.

Президентът на Сирия коментира в интервю за чешка медия и свалянето на руския Су-24. Той заяви, че турският държавен глава е изгубил самообладание след успеха на Русия в Сирия. Башар Асад подчерта, че това действие на Турция е знак за края на политическата кариера на Ердоган и потвърждава желанието му да попречи на Русия да бележи още успехи над терористичните му групировки.

Башр Асад коментира и твърденията, че на територията на Европа са влезли и терористи, представящи се за бежанци. Той заяви, че този факт е безспорен, но е трудно и почти невъзможно да се определи точния брой на тези хора.

Той добави, че доказателство на думите му може да бъде открито и в интернет сред множеството качени видеоклипове и снимков материал, доказващи, че хора, които са участвали в екзекуции в Сирия, в момента се намират на територията на Европа.

[caption id="attachment_464416" align="alignright" width="300"]Башар Асад Башар Асад разкри истината за Турция[/caption]

Башар Асад заяви, че е готов да подаде оставка в случай, че народът му не го подкрепи на избори. Той заяви, че не би подал оставка сега и никога не би изоставил страната си в момент, в който в нея се води война, пише БЛИЦ.

Междувременно стана ясно, че Русия разполага с доказателства, доказващи, че Турция купува евтин петрол от "Ислямска държава". Това сподели руският президент. Еродан също изяви готовност да се оттегли от властта в случай, че тези твърдения бъдат доказани.