Христо Бисеров чист като детска сълза?

Христо Бисеров чист като детска сълза?
5 (100%) 1 vote

От прокуратурата са категорични, че ще обжалват решението на СГС

Бившият зам.-председател на 42-то Народно събрание – Христо Бисеров излезе от Софийски градски съд чист като детска сълза.

Съдът оправда Христо Бисеров по всички три обвинения. Припомняме, че той бе подсъдим за неплащане на данъци в особено големи размери , фалшифициране на информация в декларация пред Сметната палата и недеклариране на валутни ценности.
Магистратите прецениха, че доказателствата по делото срещу Христо Бисеров не са достатъчно убедителни и отсякоха, че е невинен по всички три обвинения.

Христо Бисеров и този път остана безмълвен.
Решението на Софийски градски съд може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд през следващите 15 дни.

От прокуратурата са категорични, че ще обжалват решението на СГС

От прокуратурата са категорични, че ще обжалват решението на СГС

От прокуратурата категорично се обявиха против оправдателната присъда на Христо Бисеров и заявиха, че ще я обжалват, тъй като съществуват безспорни доказателства, че бившият народен представител не е декларирал сумите, които са посочени в обвинителния акт.

Делото бе базирано на документацията, а не на показания на свидетели. Вчера прокуратурата поиска четири години затвор за Христо Бисеров заради трите умишлени престъпления.

Христо Бисеров е част от политическия живот на страната от 10 ноември 1989 г., когато е част от СДС в Хасково. Още на следващата година той става член на Зелената партия, която по онова време е част от СДС.
От 1994 до 2000 година става главен секретар на партията и бива наречен „Сивият кардинал” заради редките му изяви макар да бе втори по важност след Иван Костов.

По-паметливите посочват, че първият скандал около Бисеров се завихря през 1998 година, след появата на дома му, намиращ се до Военна академия.
През 2000 година именно той е човекът, който отправи призив към Костов да подаде оставката си. Една година по-късно настъпи и разривът в отношенията помежду им, когато той заедно с Йордан Цонев бяха изключени.

През 2005 година Христо Бисеров отново се върна в Народното събрание, но този път като член на ДПС. По-късно стана и зам.-председател на партията, пише vesti.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар