Стана ясно пророчество за Турция и Русия, което е било написано в книга

Пророчество за бъдещето на Турция и Русия, направено от един от един от монасите в Света гора, видя бял свят. Въпреки, че думите на Паисий Светогорец са били написани в книга, едва сега те предизвикаха интерес.

След последните драматични събития Русия се обърна към пророчества, направени някога от Нострадамус, Ванга и други гадатели, надявайки се, че в тях ще открие правилния път.

"Комсомолская правда" потърси писателя Юрий Вербовка, който е описал в книга предсказанието, направено от монаха в Атон. Паисий Светогорец прекарал повече от 40 години в светата обител.

Един ден при него дошли група деца, които искали да го попитат дали Константинопол отново ще стане гръцка територия и дали те ще доживеят това. Децата се заиграли при монаха и така и не успели да го попитат това, за което дошли. На тръгване Паисий ги изпратил с думите, че това, за което са дошли да го питат, ще се случи. Той дори се обърнал към едно от децата, заявявайки че стане инженер и един ден ще работи за възстановяването на Константинопол.

Преди 25 години отецът направил предсказанието на война между Русия и Турция. Той заявил, че християните ще победят в това сражение и Русия ще успее да заличи завинаги Турция от картата на света. Отецът казал още, че първо Турция ще провокира Русия и втората страната ще я нападне.

[caption id="attachment_464252" align="alignright" width="300"]Турция Русия ще заличи Турция, вещае пророчеството[/caption]

Западът ще направи опит да заповяда на Русия да се оттегли, но това няма да се случи и страната ще бъде завладяна от руснаците. Руските войски ще се спрат, стигайки до Йерусалим. Във войната ще вземе участие и Китай, чиито войски ще достигнат до река Ефрат.

Атонският монах предсказал и разпадането на СССР, въпреки че тогава никой не повярвал на думите му, пише БЛИЦ.