Ким Чен Ун, Нико Чаушеску, Удай Хюсеин — децата на диктаторите днесКим Чен Ун,

Нико Чаушеску, Удай Хюсеин — всички те са наследници на най-големите диктатори на 20-ти век. И въпреки че бащите им бяха сред хората, от които се бои целия свят, съдбата на децата е доста по-трагична. Нико Чаушеску, син на румънския комунистически диктатор Никола Чаушеску и съпругата му Елена, бе най-мразения човек след баща си в цяла Румъния. Носи му се славата на алкохолик, насилник и комарджия, който обича да кара пиян скъпи спортни коли. Не един и два са пътните инциденти с негово участие, но тъй като е син на първия мъж в страната, никой не смее да каже нищо срещу него. Репутацията му е изключително скандална, като още в ученическите си години се проявява като злодей от комикс. Американецът Джей Нордлинген в книгата си "Децата на чудовищата", пише за сина на румънския владетел, следното: "От тийнейджърските си дни Нико е без контрол. Има позволение за абсолютно всичко. Той е човек, който може да премине на червен светофар, да убие няколко души и да остане ненаказан. Веднъж с пепелник ударил сервитьор в главата и го убил, а родителите му просто инсценирали самоубийство на нещастния човек и тайно се отървали от тялото". В крайна сметка Нико Чаушеску умира, след като баща му е свален от власт, а той самият прекарва три години в затвора. А Румъния си отдъхва облекчено, че тиранията на Чаушеску няма да бъде последвана от тази на сина му.

Ким може да е мъртъв, но все още живее

Ким Чен Ир, синът на "големия вожд" Ким Ир Сен, който наложи комунизма в Северна Корея и баща на сегашния севернокорейски диктатор Ким Чен Ун, бил напълно опиянен от абсолютната власт, когато поел лидерското място. Наричайки себе си "любимият владетел" той започва масова кампания за промиване на мозъци, както е правел баща му. Променя учебната програма и превръща баща си в божество. Неговото управление е смятано за най-репресивното, защото населението в страната буквално живеело в затвора. Във всеки момент поне няколкостотин хиляди души са били затваряни в лагери за превъзпитание. След като почина през 2011 г. начело на тоталитарната държава застана синът му Ким Чен Ун, който се провъзгласи за "върховен владетел". Първата стъпка, която направи, след като дойде на власт бе да елиминира военните служители, които са били лоялни към баща му и да запази посоката, която следваха баща му и дядо му.

Суровият наследник Удай Хюсеин

Удай Хюсеин,

най-големият син на Саддам Хюсеин, бившия иракски диктатор, е роден през 1964 г., цял живот се е ползвал с всички облаги. Карал бързи и скъпи автомобили, живеел в луксозни къщи, а всички млади и красиви жени, които виждал трябвало да бъдат на разположение. Жестоката му природа не е пощадила нито най-близките му, нито съпругите му. Смразяващи истории се разказват за отношенията му към тях. След падането на Саддам, в неговата вила в Багдад е намерена частна зоологическа градина, наркотици и алкохол на стойност един милион долара, а стените били покрити със снимки на красавици, свалени от интернет. Известно е също така, че Удай Хюсеин едва оцелява след опит за убийство през 1996 г. като получава трайни увреждания. В крайна сметка до края на живота си през 2003 г. трудно се движел. [caption id="attachment_464205" align="aligncenter" width="400"]Нико Чаушеску, Ким Чен Ун, Удай Хюсеин - децата на диктаторите на 20-ти век Нико Чаушеску, Ким Чен Ун, Удай Хюсеин - децата на диктаторите на 20-ти век[/caption]

Еда, любимката на Мусолини

Еда Мусолини, която винаги усилено отричаше своето активно участие във фашисткия режим на баща си, почина през 1995 г. в Рим на 85-годишна възраст. musolini Първородната дъщеря на Бенито Мусолини винаги е имала специална връзка с баща си. Тя е най-близкия му човек и безпрекословно му се подчинява. kim Съгласява се да се омъжи за човек по негов избор, но когато съпругът й е осъден на смърт, защото е гласувал за смяна на диктатора се, изправя срещу Мусолини. husein Накрая бяга в Швейцария, където поддържа куп връзки с комунистически лидери, само и само да вбеси баща си.