Синоптици: Сняг през декември? Гответе се за плаж

Синоптици предвиждат слънчев декември сн. btvnovinite.bg
0

Синоптици разкриха, чака ли ни сняг през декември

Студените дни от последните дни на ноември изглеждат сякаш последните мразовити дни, които ще видим през годината. Синоптици съобщават, че декември месец се очертава толкова слънчев и топъл, че с малко късмет, можем да ходим и на плаж.

Според предварителните прогнози за времето, единствено началото на тази седмица ще бъде хладно. До средата на месеца температурите се очаква да достигнат доста високи температури, които ще са подходящи дори за разходка по плажовете.

От утре вятъра ще отслабне и ще има повишение на температурите, които ще са със стойности, близки до тези от началото на ноември и доста по-високи от обичайните за месеца. През първата половина на декември, синоптици предвиждат слаби мъгли, краткотрайни валежи и сняг, само и единствено по върховете на планините.

Във вторник тази седмица се очаква вятърът да отслабне и да има временни увеличения на облачността. Максималните температури ще достигнат 9 — 14 градуса.

В първата половина от месеца се очакват и краткотрайни захлаждания през уикенда, а в четвъртък и петък вятърът значително ще намалее. Слънчевите дни ще се увеличат, като минималните температурите ще бъдат между 0 и 5 градуса, съобщават от btvnovinite.bg. Максималните, ще достигнат стойности от 11 — 16 градуса.

В края на седмицата се очаква леко захлаждане и увеличаване на облачността, както и засилване на вятъра, но нищо по-сериозно. До средата на месеца се очаква увеличаване на мъглите и облачността, но температурите няма да се понижат. Валежи се предвиждат около 6-7 декември, но заради високите температури те няма да бъдат от сняг, а от дъжд. Температурите остават близки до обичайните.

Синоптици предвиждат слънчев декември сн. btvnovinite.bg
Синоптици предвиждат слънчев декември сн. btvnovinite.bg

Синоптици предупреждават още, че температурите през декември се очаква да бъдат доста променливи. Краткотрайни мъгли ще се образуват в низините и по крайбрежието, а сняг ще има единствено в планините, докато край морето ще бъде доста ветровито в началото на месеца. В средата на месеца обаче се очаква леко повишение на температурите, което не е особено обичайно за декември.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.