Исландия най-безопасна за живеене (Топ 10 на най-сигурните страни)

Гласувайте за статията

Исландия за поредна година най-безопасна за живеене, кои са другите

Списък със страните най-малко застрашени от терористично нападение се появи мрежата, а на първо място е Исландия. Според глобалния индекс за мир, Европа продължава да е най-спокойното място за живеене в света. Взети под внимание са сигурността на домовете, задълженията към армията, както и местните и международните конфликти.
Глобалният индекс за тероризъм показва, че атентати най-много е имало в страните от Африка, Близкия изток и държави, които не са част от Запада. От друга страна Америка съветва гражданите си да стоят далеч от Европа, въпреки, че тук са най-сигурните страни на света.

Според глобалния индекс за мир, първо място заема Исландия. Леденият остров продължава да държи рекорд по най-спокойно място за живеене от 2007 година насам.
На второ място се нарежда Дания, която също е смятана за една от най-безопасните държави. Или поне беше доскоро. След емигрантската вълна се говори, че северното кралство далеч не е толкова идилично, както някога.

Изненадващо Австрия се нареди на трето място сред най-сигурните страни в света. Страната е финансово стабилна, освен това не участва пряко в международни или местни конфликти от първата световна война насам.

Очаквано, четвърта е слънчева Нова Зеландия. Островът е изключително отдалечен от най-горещите точки в света—добра причина за повишения му имидж на сигурно място.

На пето и шесто място са отново северните страни, като Финландия и Швейцария. Седма обаче е Канада. Страната, която държи световния резерв с вода от години страни от всякакви конфликти и избягва да се намесва дори като колония на Британия в терористични атентати.

На осмо място е Япония. Страната на изгряващото слънце предпочита да воюва с машини, а не с хора и след Втората световна война стои далеч от военни конфликти, поставяйки си за цел да стане лидер в технологично отношение. Освен това честите земетресения и вулкани на островите, не предразполагат към особени набези над територията на страната.

Исландия най-безопасна в света

Исландия най-безопасна в света

Девета, но не по важност е Австралия, а десета Чехия. Малката източноевропейска държава успява умело да избегне всякакви военни конфликти и сблъсъци, което я прави и изключително сигурна.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар