Владимир Путин: Турция да не се оправдава, че не са познали самолета!

Гласувайте за статията

Владимир Путин: Невъзможно е Турция да не е разпознала самолета

Президентът на Русия Владимир Путин изключи възможността, Турция да не е била в състояние да идентифицира самолета, добавяйки, че това е просто извинение. Според руския държавен глава, турските власти отлично са знаели какво правят, сваляйки руския самолет и нанасяйки удар в гърба на руските си съюзници.

Изявлението си Владимир Путин направи след среща с президента на Франция Франсоа Оланд, съобщава БТА. Той допълни още, че продължава да си сътрудничи със САЩ и НАТО в борбата срещу Ислямска държава, като даде да се разбере, че актът на Турция се разграничава от позицията на Алианса.

Преди да направи последните си изявления, руския президент изправи на нокти целия свят. Той обяви, че няма да остави действията на Турция без наказание. В същото време САЩ прие закон за въоръжаването, а Барак Обама разреши увеличаване на военния бюджет с 607 милиарда долара. А засиленото въоръжаване на Америка и повишаване на бойната готовност на армията са актове, които притесниха мнозина.

Смята се, че повод за това е разполагането на допълнителна руска военна мощ край бреговете на Сирия, която заплашва да атакува бази на турска страна. Предвид факта, че на територията на Турция има много американски бази, тревогата на САЩ е разбираема преди декларациите на Русия за сътрудничество.

Междувременно Владимир Путин обяви, че не е имало никакъв начин да не бъдат разпознати руските военни самолети. „Изказванията на Турция са претекст, просто извинение. Невъзможно е турските въоръжени сили да не са могли да идентифицират нашите самолети. Няма шанс за това, тъй като те ясно са обозначени като руски“, допълни още той.

Той добави, че Москва не възнамерява да се намесва в съдбата на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и ще остави турския народ сам да го съди. „Това не е наша работа. Това е задължение на турския народ“, допълни Путин, в отговор на въпрос, трябва ли Ердоган да подаде оставка.

Цар и султан не се разбраха: Владимир Путин не прие извиненията на Анкара

Цар и султан не се разбраха: Владимир Путин не прие извиненията на Анкара

Руският президент също така попита как ще бъде съдена Турция, ако самолетът случайно бе американски.

„Какво щеше да се случи, ако самолетът беше американски, нима означава, че и той щеше да бъде свален? “, попита руския държавен глава, припомняйки, че и американските военни също преминават над Сирия в близост до Турция и са изложени на същата заплаха.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар