Владко Живков, непрокопсалият наследник на Тато удари кьоравото

1

Синчето на Тодор Живков Владко Живков се сдоби с 910 лева пенсия, изтръгна се от кошмара на беднотията

Владко Живков, непрокопсалият наследник на Тато удари кьоравото

Владко Живков преди месец влезе в редиците на българските пенсионери. Получи пенсия и то не каква да е, а възможно най-голямата. Известният столичен бохем взе максималната пенсия за страната, която в момента е 910 лева, научихме от „Ретро“.

И ако много български пенсионери мизерстват с по няколко лева на ден, то Татовото отроче ще се облажи с възможно най-голямата сума дадена му от българската държава. Нищо, че артисти, певци и разни там други културтрегери едвам свързват двата края, Владко Живков ще си харчи държавната издръжка.

Защо ли никой не се сеща какви са заслугите на наследника на комунистическия самодържец Тодор Живков? Освен с пиянските си изцепки Владимир Живков не е известен с друго по време на отминалия соц.

Оказва се обаче, че Владко има 30 годишен стаж, като старши научен сътрудник в БАН.  За неговата научна кариера се разказват само вицове, с които в научните среди се забавляваха. Само, че сега Живков-младши ще се забавлява с отпуснатата му държавна пенсия.

През последните 30 години татовото момче е забелязвано да посещава Академията два, три пъти, разказват редовите учени. Не е известно Владо Живков да е полагал някакъв труд, просто само си е вземал голямата заплата, допълват запознати.

Българската академия на науките е единствената, която е държавна в Европейския съюз. Тя е недоносеното отроче на предишния режим. И в момента в нея членуват бивши величия от ЦК на БКП. През 70-те години на миналия век Владимир Живков е зачислен в нейните редици по заповед на загрижения си татко.

Никой не е чувал за научен труд създаден от сина на Първия. Наследникът на Тодор Живков бе прочут преди години с това, че по време на запоите си пали цигарата си с двадесетолевка.

А иначе сега Владко Живков го раздавал скромно. Харчел си паричките и не парадирал пред другите пенсионери.

1 коментар
  1. Митю Ганев казва

    Пишете пак простотии! 1. „Нескопосаният“ е правилнаята дума, но тя по-скоро се отнася до вас, мизерни драскачи! 2. НОИ му е отпуснал пенсия въз основа на осигуровките, внасяни през годините и толкоз! Аз не съм роднина на Живкови, не съм нескопосан и пенсията ми е е 1 326, 44 лв., но получавам за сега 910 лв., т.е. рзликата отива за некадърници като вас. 3. „Вадите нож на умряло куче“, защото така е по-лесно, но е подло! Я, се огледайте за парите (народни), които потъват в джобовете на властниците, ама не смеете, защото ще ви дърпат ушите… 🙁

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.