Марк Зукърбърг напуска Фейсбук

0

Марк Зукърбърг напуска Фейсбук, очаква първото си дете

Марк Зукърбърг напуска Фейсбук. Създателят на най-голямата социална мрежа излиза в дългосрочен отпуск по бащинство и ще се посвети изцяло на радостта да бъде родител. Милиардерът сам обяви новината, че се оттегля временно от ръководството на социалната мрежа, за да се радва на най-голямото си богатство–първото си дете.

Както е известно създателят на Фейсбук и съпругата му очакват до няколко седмици първото си дете. След няколко спонтанни аборта на съпругата му, един от най-богатите хора на света е отчаян, че няма да има наследник. Оказва се, че все пак съдбата е милостива и го дарява с желаното дете. А той е толкова щастлив от този факт, че решава да се посвети изцяло на бащинството и да остави най-големия си проект на своите сътрудници.

Най-влиятелния мъж на планетата не крие, че няма търпение да се оттегли от директорския пост и да се посвети на смяната на памперси и пелени. При това с най-голямо удоволствие.

„Присила и аз вече започнахме сериозно да се подготвяме за появата на нашето момиче. Вече й избираме любимите си книги и играчки от нашето детство, които искаме да й посвети, а освен това мислим да направим и малка пауза с работата през първите месеци от живота й. Това е изключително лично решение, при което реших да си взема два месеца „майчинство“, когато ще се роди нашето момиченце“, пише Зукърбърг.

Вътрешна политика на компанията е да осигурява на служителите си, платен 4-месечен отпуск в случай на раждането на дете. При това този отпуск може да бъде използван през цялата година.

Марк Зукърбърг се оттегля от Фейсбук
Марк Зукърбърг се оттегля от Фейсбук

Марк Зукърбърг успокои почитателите си, че през това време социалната мрежа няма да бъде оставена без надзор. Той вече е назначил свой заместник, който, освен да ръководи една от най-големите компании в света, ще се отчита пред създателя й и за нейния напредък.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.