Папа Франциск: Празнуването на Коледа е шарада

Папа Франциск: Коледа е шарада!
0

Папа Франциск заклейми празнуването на Коледа, било шарада

Папа Франциск порица празнуването на Коледа. Главата на римокатолическата църква заяви, че тази година най-светлия християнски празник не е уместно да се празнува. „Вече наближава Коледа. Ще има светлини, забавление, украсени елхи — всичко ще бъде украсено — докато светът е във война. Всичко това е някаква абсурдна шарада. Светът не върви пътя на мира. Целият свят е във война“, каза папата.

Папата Франциск отново изненада вярващите от римокатолическата църква, както и всички останали, когато по време на последната си литургия в Рим заяви, че честването на предстоящата Коледа ще бъде „обикновена шарада“, защото целият свят е във война. „Наближава Коледа. Ще има светлини, развлечения, украсени елхи — всичко ще бъде украсена — докато светът е във война. Всичко това е абсурдна шарада. Светът не върви по пътя на мира. Целият свят е във война. Войната може да бъде причинена от много неща, но когато целият свят е във война, както днес, то няма оправдание“, каза той, цитиран Telegraf.rs.

Мнозина се чудят, какво е искал да каже папа Франциск с тези свои думи, но според други, папата е изразил разочарованието си, че светлия празник ще бъде една илюзия, тъй като няма мир на земята.

Вместо слова за прослава, главата на Католическата църква призова към съпричастност с жертвите на терористичните нападения и войните. „Какво ще остане от тази война, в която сме сега. Руини, хиляди деца без образование, невинни жертви и много пари в джобовете на търговците на оръжие“, заяви той. Само ще припомним, че преди време папа Франциск отново шокира обществото, когато направи изявлението, че Бог „не е магьосник с магическа пръчка“.

Папа Франциск: Коледа е шарада!
Папа Франциск: Коледа е шарада!

И въпреки че не изрече в прав текст посланието към гражданите да не празнуват Коледа, намекът бе ясен. Светият отец не одобрява мащабните коледни тържества, тъй като сега е моментът, когато целият свят страда.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.