Принц Чарлз: Войната в Сирия е предизвикана от промените в климата

Гласувайте за статията

Принц Чарлз втрещи с изказване, климатът е виновен за войната в Сирия

Принц Чарлз втрещи с изказването си за войната в Сирия. Британският престолонаследник заяви, че глобалното затопляне, може да е една от основните причини за войната в Сирия.

„Има редица доказателства, че една от основните причини за този ужас в Сирия, невероятно, но факт, може да бъде сушата, която продължава вече пет или шест години“, заяви принц Чарлз в интервю за „Скай нюз“. Според него, липсата на плодородни земи, както и на храна и вода, са основните причини хората да искат да напуснат страната си.

„Някои от нас, още преди двайсет години казваха, че ако не обърне достатъчно сериозно внимание на този проблем, ще се стигне до още по-горещи конфликти поради недостатъчен брой ресурси“, коментира още принц Чарлз.

Британският принц планира да изнесе реч и на откриването на новата сесия на ООН за климатичните промени, през следващата седмица в Париж, където отново ще засегне този проблем.

Принц Чарлз добави, че „съществува реален шанс банката „Майка природа“ да фалира, както през 2008 г., когато фалираха финансовите гиганти и предупреждава, че ще бъде много трудно да се постигне споразумение за намаляване на емисиите на парникови газове.

„Наистина ли трябва да се изправим пред катастрофа и хаос, за да разберем, че трябва да предприемем конкретни мерки?“, попита още 67-годишният наследник на британската корона, който освен това е яростен защитник на идеите за опазване на околната среда.

Макар и абсолютно резонни, изказванията на принц Чарлз му спечелиха и немалко критики. Според негови съратници, принцът малко преувеличава влиянието на околната среда върху военната ситуация в региона.

Принц Чарлз с нестандартни идеи за войната в Сирия

Принц Чарлз с нестандартни идеи за войната в Сирия

От друга страна бъдещият суверен преди няколко месеца предизвика нов скандал. Тогава той бе изпратил писмо до министър-председателя с апел да се защити изключително рядка праисторическа риба, а поданиците му не пропуснаха да го осмеят заради тази негова инициатива.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар