Симеон Дянков: Данъците ще се вдигнат! (Коментира и бюджет 2016)

Симеон Дянков предвиди ново вдигане на данъците сн. Булфото
0

Симеон Дянков направи коментар за бюджет 2016, обяви новата цена на винетките за закъсняла

Симеон Дянков се изказа за бюджет 2016, коментирайки, че това не е реформаторски бюджет. Според него страната затъва в дългова криза, която ще доведе до вдигане на данъците още повече. Бившият министър заяви още, че в началото на прехода са правени доста необмислени актове, заради които сега народът страда. И че правителството на Борисов взима правилни решения, за да си осигури няколко години спокойствие, но не скри, че страната все повече задлъжнява.

В интервю за Би Ти Ви, бившия финансов министър направи оценка на бюджет 2016. „Пицата“ догодина ще е тиха и незабележима, а е много възможно и данъците да се вдигнат още повече. Което ще доведе до допълнително обедняване на хората.

Дянков заяви още, че най-голямата дупка е в енергетиката и заради дълговете на НЕК дефицитът на страната ни е 3-4 милиарда лева. Според бившия финансов министър, кризата в енергийния сектор остава някак встрани умишлено.

Според Симеон Дянков заложения дефицит от 3,3 % е изключително голям и ще се наложи ново вдигане на данъците. Заради КТБ държавата продължава да обеднява.

Според него ситуацията е като през 1997-1998 година, когато бе големият банков фалит и виновни нямаше. „Не може бивши комунисти да управляват финансовия, медийния и енергийния сектор. А именно срещу тях тръгна протеста през 1989 година“, допълни още той.

Бившият финансов министър се изказа и по отношение на винетките. Според него вдигането на цените е дори закъсняло. „Това отдавна трябваше да бъде направено, а 97 лв е съвсем поносима цена за винетките“, допълни още той.

Симеон Дянков предвиди ново вдигане на данъците сн. Булфото
Симеон Дянков предвиди ново вдигане на данъците сн. Булфото

Симеон Дянков заяви още, че твърде много се строят пътища у нас, пътища, които после трябва и да се поддържат. „Европа ни дава пари, за да ги изградим, но не и пари, за да ги поддържаме. С цената на винетките ние правим точно това“, допълни още бившия финансист номер едно на България.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.