Салах Абдеслам иска да се предаде?

Салах Абдеслам
0

Салах Абдеслам иска да се предаде, но се бои от отмъщението на Ислямска държава

Салах Абдеслам е променил визията си, разхожда се с перука и очила

Салах Абдеслам иска да се предаде! Това твърди негов приятел, пожелал анонимност, който сътрудничи на френската полиция в опитите им да открият оцелелият от миналия петък терорист, който успя да избяга след кървавите атаки. И от тогава насам е обявен за международно издирване.

Салах Абдеслам
Салах Абдеслам

Източникът на разследващите твърди, че е видял Абдеслам в Брюксел във вторник, където също имаше спецакция на местните власти, по подобие на тази в парижкия квартал Сен Дени. В момента той се крие не само от властите, но и от разгневени джихадисти, които са бесни на отказа му да се самовзриви.

Това е и причината той да се бои да се предаде, въпреки желанието си. Тъй като се страхува „Ислямска държава“ да не отмъсти на семейството му, твърди приятелят му, предават от „Дейли Мейл“.

В момента Абдеслам се подвизава с чужда самоличност – под името Ясин Багхли и е променил и външния си вид, за да не бъде разпознат. Той носи тъмна перука и очила, а по думите на информатора на полицията, терористът се чувствал ужасно виновен за убийствата.

Както знаете, вината му беше категорично доказана, след като камери го заснеха как разстрелва невинни хора в едно от парижките кафенета. Първоначално се смяташе, че той е загинал заедно с мозъка на операцията Абауд по време на спецакцията в Сен Дени.

В последствие обаче беше доказано, че той не се е намирал в апартамента.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.