Ясно е името на поръчителя на атентата, предизвикал катастрофата с руския самолет А321

Американски специалист по взривни вещества разкри подробности около катастрофата с руския самолет А321. Според него бомбата на борда е била задействана от атентатор. Това означава, че по всяка вероятност на борда е имало камикадзе.

По този начин той коментира появилата се вчера информация. "Ислямска държава" разпространи снимка с празна кутийка от швепс и обясни, че взривното устройство е било изработено от нея и с помощта на подръчни средства.

Експертът е убеден, че единственият начин за задействането на експолозива, е чрез човешка намеса. Според него на борда е имало човек, който е натиснал копчето. Така той коментира появилия се фотос.

Специалистът не изключва вероятността терорстите да разпространяват тази информация с цел да объркат разследващите.

Преди два дни руският президент заяви, че съмненията за терористичен акт на борда на руския самолет А321 са потвърдени.

Британското разузнаване не изключва вероятността терористичният акт да е бил извършен от сунайската групировка на Абу Усама ал-Масри, който в момента се издирва.

Лондон вече заяви готовност да окаже помощ на Русия за залавянето и задържането на терориста.

От руските служби предполагат, че служител от летището е помогнал на атентаторите. Източниците на тази информация разкриха, че вероятно става въпрос за служител, който се занимава с товаренето на багажа и за него не е съществувала пречка да постави експлозива.

[caption id="attachment_463141" align="alignright" width="300"]руския самолет А321 Има вероятност на борда на руския самолет А321 да е имало камикадзе[/caption]

Експертизите доказаха, че по багажа на пътниците на руския самолет А321 са открити следи от взривни вещества.

Руските власти са на мнението, че летателното тяло е било свалено от взривно устройство с часовников механизъм, което се е взривило двадесет минути след излитането.

След случилото се всичко полети от страна на Русия към арабската държава са отменени. Руските туристи, почиващи в курортите на територията на Египет са били евкуирани, пише БЛИЦ.