Петко Савов до живот в затвора за убийството на Емил Шарков

Петко Савов до живот в затвора за убийството на Емил Шарков
5 (100%) 1 vote

Петко Савов беше осъден на доживотен затвор без право на замяна

Петко Савов беше признат за виновен за убийството на командоса

Петко Савов ще лежи до живот в затвора за убийството на Емил Шарков. Буквално преди минути великотърновският окръжен съд даде най-тежката присъда на стрелеца от Лясковец, който през март миналата година уби на място баретата Емил Шарков и рани петима от колегите му.

Доживотен затвор за Петко Савов

Доживотен затвор за Петко Савов

Освен доживотен затвор без право на замяна, Савов беше осъден още да плати 390 хиляди лева кръвнина на вдовицата на жертвата си – Милена и на дъщеря им Теодора, както и на родителите на баретата Емил и Ваня.

Освен това убиецът ще трябва да плати обезщетение в размер на десет хиляди лева заради причинени неимуществени вреди на един от ранените колеги на Шарков. Той трябва да плати и всички разноски по делото, които са в размер на още 52 хиляди лева.

След произнасянето на присъдата почернената майка на Шарков заяви, че за нея решението на съда е справедливо и убиецът на сина й трябва да отговаря за извършеното от него. Ваня Шаркова обаче смята, че не само Савов е виновен за смъртта на сина й, а също и хората от тогавашното ръководство на МВР, които стоят зад спецакцията, отнела живота на баретата.

Които не са се справили изобщо с организацията. Самият Петко на излизане от съдебната зала заяви за пореден път, че е невинен и че ще го докаже. Той има право да обжалва присъдата си в срок от 15 дена, а адвокатът му беше категоричен, че няма да остави нещата така, предават от бТВ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар