Потвърдено! Организаторът на атентатите в Париж е мъртъв

Това е мозъкът на атентатите в Париж
0

Абделхамид Абаауд е считан за мозъка на кървавите атентати в Париж

Организаторът на кървавите атаки в Париж е загинал по време на спецакцията днес

Абделхамид Абаауд – организаторът на кървавите атентати в Париж от фаталния петък 13, е мъртъв. Това съобщи международната медия Вашингтон Поуст. Терористът е считан за мозъка на терористичните нападения от изминалия петък във френската столица, които отнеха живота на стотици невинни граждани и пратиха още 200 в болница, някои от които в много тежко състояние.

Това е мозъкът на атентатите в Париж
Това е мозъкът на атентатите в Париж

Организаторът на кървавите атаки Абаауд е загинал днес, по време на спецакцията на френската полиция в град Сен Дени. Където от сутринта, в продължение на около седем часа, органите на реда на Франция се опитваха да заловят избягалите терористи, взели участие в страшния петък 13.

Още рано сутринта спецслужбите обкръжиха апартамент, за който са имали сигурна информация, че служи за укритие на терористи. Именно тогава жената-камикадзе в групата се самовзривява в опит да убие и полицаите. По думите на очевидци, тя е била с дълга руса коса и сини очи и не е приличала на мюсюлманка.

Разследващите са убедени, че другите двама терористи – Абаауд и Салех Абдеслам, са загинали в жилището при взрива, научиха от standartnews.com.

Съмненията им бяха потвърдени малко по-рано тази вечер след направени ДНК анализи на мястото. И тримата загинали са били част от терористична група и са планирали още атентати, обяви официално главният прокурор на Париж Франсоа Молинс.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.