Третата световна война: Ще се обединят ли САЩ, Русия и Франция срещу ИДИЛ?

Третата световна война започна - Франция, Русия и САЩ се обединяват
0

Започна ли третата световна война и ще се обединят ли великите сили срещи ИДИЛ

Третата световна война започна. Франсоа Оланд пръв призна, че светът е във война, но този път не е всеки срещу всеки, а свободния свят срещу нов враг — Ислямска държава. След атентатите във Франция, президентът не остана със скръстени ръце. Той веднага организира кампания срещу Ислямска държава, а военните действия в Сирия са изключително активни в последно време.

Франция, Русия и САЩ също така планират да създадат най-голямата коалиция в борбата срещу Ислямската държава, обяви френският президент. Той заяви и че операцията в квартал в северната част на Париж, показва, че страната е във война.

„Извършихме военна акция в Париж и успяхме да неутрализираме терористите. Същевременно нашите операции в Сирия са по-интензивни, а присъствието на самолетоносача Шарл де Гол ще увеличи нашите съоръжения за атака „- заяви Оланд.

Той добави, че Франция и след атентатите в Париж ще продължи да поема част от европейската солидарност върху себе си, както и че през следващите две години ще приемат около 30 000 бежанци.
„Наш дълг е да се погрижим за своята безопасност, но наш дълг е да се грижим и за тези хора“ — заяви още френският президент.

Оланд също говорил и за критиките относно предполагаемото присъствие на терористи сред бежанците и заявил, че мигрантите от Сирия и Ирак бягат от същите тези, които са организирали атентатите в Париж.

Третата световна война започна - Франция, Русия и САЩ се обединяват
Третата световна война започна – Франция, Русия и САЩ се обединяват

Междувременно обаче се заговори, че третата световна война е факт. Русия подкрепи действията на Франция и предупреди своите войски да се отнасят с френските военни като със съюзници на територията на Сирия. Икономическите и политическите различия са забравени дори и в отношенията със САЩ. Властите в Париж, Москва и Вашингтон ще работят заедно, за да се справят със заплахата, обединени от общ враг.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.