Париж отново под обстрел: Обградиха поръчителя на атентатите

0

Париж отново под обстрел, обграден е най-издирвания джихадист на планетата

Париж отново е под обстрел, а най-издирвания джихадист на планетата е обграден от полицията. При масирана акция от страна на полицията, властите успяха да обградят Абделхамид Абауд в апартамент и продължават да правят опити да го накарат да се предаде.

Акцията е започнала в ранните сутрешни часове около 4:30 сутринта в парижкото предградие Сен Дени. Смята се, че има ранени полицаи, а властите предупредиха гражданите да не излизат от домовете си. Спрян е и достъпа на метрото до този район, а кметът на Сен Дени се постара да успокои обитателите на 100-хилядния квартал, че няма нов терористичен акт, а акция на полицията срещу поръчителя на атентатите.

Представители на Би Ти Ви, които се намират в Париж съобщиха, че разкриването на местоположението на Абделхамид Абауд, който се оказа на метри от мястото на атентатите е било напълно случайно. При рутинна акция на полицията в района е открита стрелба срещу полицаите, а след това е установено и присъствието на най-издирвания джихадист на планетата.

По последна информация са отстранени двама от терористите, а потвърждението на смъртта на трети се очаква всеки момент. Британският „Дейли Мейл“ потвърди, че са ранени и двама полицаи. Френският „Монд“ пък съобщи, че полицейската акция продължава и е убита една жена – терорист.

Стрелбата е започнала около 4:30 местно време, при рутинна акция на полицията в района. Само след минути обаче се чули съобщения, че срещу властите са използвани ръчни гранати, а по полицията се стреля. Потвърдено е, че са ранени двама полицаи, а също така и ликвидирането на трима от терористите при престрелка. Не е ясно обаче дали Абделхамид Абауд е сред отстранените.

Стрелба в Париж, има и ранени
Стрелба в Париж, има и ранени

Само допреди няколко часа се смяташе, че най-опасния терорист на планетата се укрива в Сирия, но се оказа, че той е в сърцето на Париж. По последна информация жена—самоубиец е била застреляна при опит да се взриви.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.