Френски експерти очертаха профила  на атентаторите в Париж

Френски експерти коментираха действията на атентаторите в Париж. В ужасяващия атентат загинаха 129 души. Други 352-ма са тежко ранени. За 99 от тях все още не е сигурно, че ще оцелеят.

Френски експерти са категорични, че атентаторите имат тренинг в лагерите на Сирия и те не са хора, които за пръв път хващат оръжие. Властите са убедени, че хладнокръвните убийци имат голям опит в боравенето с големи оръжия и действията им са били координирани. Очертаният от тях профил на атентаторите съвпада с млади ветерани, завърнали се от Ислямската държава.

Седем от камикадзетата са били въоръжени с Калашников с калибър почти осем милиметра. Те са действали на принципа на машина на убийствата и са довършвали хладнокръвно всеки, повален на земята от куршумите им.

Не подлежи на съмнение факта, че тези лица са били обучени в Сирия и Ирак. Това доказва не само прецизното им боравене с Калашников, но и коланите с експлозиви, които са носели. Не само за направата, но и за носенето им, се изискват специални умения, тъй като при движение на тялото има голяма вероятност експлозивите да се взривят. Френския прокурор разкри, че те са изработени от качествени материали и са много скъпи.

[caption id="attachment_462760" align="alignright" width="300"]атентаторите в Париж Атентаторите в Париж са действали хладнокръвно[/caption]

Според него атентатите в Париж са били подготвяни най-малко четири - пет месеца. Факт е, че атентаторите познават много добре града, начина, по който функционира и навиците на жителите му, пише "Всеки ден".

За направата на експлозивите и тяхното поставяне в коланите на камикадзетата участие е взел пиротехник, който също е професионалист. Това става ясно от прецизния начин, по който са били изработени взривните устройства. Камикадзетата са знаели и точно в кой момент да натиснат бутоните. Коланите им са били снабдени и с много болтове, което означава, че тяхната цял е била да нанесат поражения във възможно по-голям периметър.