Джеймс Бонд не е супергерой, вижте нещата, които не знаете за негоДжеймс Бонд

не е непобедим. Медицински експерти споделят, че той е трябвало да умре още в 7-та минута на предишния филм „Скайфол“. А в последния си филм преживява толкова рискови ситуации, че дори и Супермен не би могъл наистина да излезе жив от тях. Вижте 6 неща, с които продуцентите в Холивуд са се увлекли сериозно.

1. Рана от куршум

Според лекарите, в цялата лента има няколко сцени, които в реални условия биха заплашили сериозно здравето на 007, пише британският вестник "Индипендънт". Първата от тях е в седмата минута на лентата, когато той е прострелян в гърдите. В реалния живот обаче уранът, който е използван в куршуми, ще "е засегнал сериозно белите му дробове и би го убил", посочват експертите. Но дори и да оцелее при такава рана, химичния елемент сериозно би повишил риска от развитие на рак в тялото му.

2. Падане от мост с височина 80 метра

Втората опасност за живота му идва при скачането му от мост на височина от над 80 метра, след като е бил прострелян. Извън филма, този инцидент спокойно би могъл да остави Бонд с тежки увреждания на гръбначния стълб или счупен врат. Защото той пада в реката, където не е изключено и да се удави. Във филма обаче той е неуязвим.

3. Риск от инфекции

Опасност за живота на Джеймс Бонд носи и факта, че той сам вади куршум от рамото си, след като е ранен във филма. Според лекарите, извършване на подобни операции собственоръчно може да доведе до "риск от загуба на кръв, несъзнателно увреждане на нервите и мускулите, както и инфекции“.

4. Стрелба с гранатомет

Джеймс Бонд

може да пострада сериозно и когато срещу него се стреля с гранатомет. Дори и да избегне нараняванията, не е изключено тъпанчетата му да се повредят.

5. Ледено езеро

[caption id="attachment_462556" align="aligncenter" width="597"]Сценариите с Джеймс Бонд - все по-невероятни Сценариите с Джеймс Бонд - все по-невероятни[/caption] Друга сцена, която е потенциално опасна за Бонд, е и борбата с един от неговите опоненти в ледените води на невероятно студено и замръзнало езеро. Според лекарите, нужният му въздух много бързо би свършил, а това ще намали шансовете му да счупи леда, под който се намира.

6. Падане от 15-метрова сграда

В новия филм Джеймс Бонд пада от 15-метрова сграда. В лентата той по чудо пада на диван, но в реалния живот, при подобна експлозия и при подобно падане, шансовете да оцелее са минимални.