Наследничката на Владимир Путин омъжена за милиардер

Наследничката на Владимир Путин омъжена за милиардер
5 (100%) 1 vote

По-малката дъщеря на Владимир Путин омъжена за милиардер

Владимир Путин определено се шири като цар в Русия, а поредното доказателство за това е бракът, който дъщеря му е сключила с един от най-богатите хора в страна. Скандалът около нея избухна вчера, след като представител на Газпромбанк заяви, че Екатерина Тихонова е дъщеря на руския президент и в същото време управлява бизнес за милиарди. Към днешна дата обаче той отрича това да е истина.

Андрей Аким, заместник-директор на Газпромбанк, твърди, че във вторник е бил излъчен фалшив репортаж на Ройтерс, в който се говори, че той е казал, че Екатерина Тихонова, заместник-ректор на московския университет, е дъщеря на Владимир Путин. Ройтерс пък заявяват, че за самоличността на Тихонова са потърсили потвърждение и от още два източника, които са удостоверили, че тя наистина е наследница на президента.

Екатерина Тихонова ръководи проект към университета, познат като „Иннопрактика“, с който се подпомага младите учени и който се спонсорира от „Газпромбанк“. Ройтерс цитират думите на Аким в репортажа си — „Знаем, че е дъщеря на Путин. Но ние, разбира се, решихме да подкрепим проектите в университета в Москва, независимо от роднинската връзка“.

В друго изявление, публикувано от медиите в Москва, „Газпромбанк“ подчертава: „Господин Аким беше изненадан и объркан, когато видя репортажа на Ройтерс, в който му се приписва изявлението, че ръководителят на проекта „Иннопрактика“, госпожа Тихонова е дъщеря на президента на Руската федерация. Това не е вярно“, се казва в изявлението. „Господин Аким не е казал такова нещо.“

Ройтерс обаче застават зад своите новини, а говорителят на британската информационна агенция твърди: „Нашият репортаж се базира на твърдението, направено от Аким. То е вярно и Ройтерс стои зад своите истории.“

Дъщерята на Владимир Путин - омъжена за милиардер

Дъщерята на Владимир Путин – омъжена за милиардер

Ройтерс се занимават в репортажа си и с ролята на Екатерина Тихонова във възхода на второто поколение на руския елит, който е свързан с руския президент. Агенцията твърди, че Тихонова е съпруга на Кирил Шамалов, който има акции в енергийната компания „Газпром“ на стойност около два милиарда долара и е син на стар приятел на Владимир Путин.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар