Синоптиците разкриха кога ще падне първият сняг в страната

0

Тази седмица се очертава доста гореща

Макар навън да грее слънце, синоптиците дадоха отговор на въпроса, който мнозина си задават – кога ще падне първият сняг.

За щастие синоптиците разкриват, че първият сняг, който ще падне над страната няма да е скоро. През тази седмица ще продължим да се радваме на златните есенни лъчи на слънцето. На всичкото отгоре според прогнозата на синоптиците, настоящата седмица ще е най-топлата от циганското лято.
Колкото и невероятно да ви се струва, температурата ще достига до 22 градуса и то забележете – тези стойности ще са на сянка.

След края на тази седмица температурите ще започнат постепенно да се понижават, прогнозират синоптиците.

Тази седмица се очертава доста гореща
Тази седмица се очертава доста гореща

Те обаче са категорични, че с напредването на времето, вероятността от снеговалежи през този месец става все по-малка.
Според прогнозите първият сняг над страната се очаква около Никулден.

Що се отнася до по-краткосрочната прогноза – утре и в сряда над страната ще е доста ветровито. През утрешния ден се очакват по-сериозни увеличения на облачността, но почти ще е без валежи. В сряда ще е предимно слънчево като се очаква минималните температури да са около 10 градуса. Само на местата, в които ще подухва слаб вятър, ще са малко по-ниски.
По обяд термометрите вече ще сочат между 17 и 22 градуса.

Очаква се в четвъртък вятърът да започне да отслабва. Макар, че над по-голямата част от страната ще се задържи предимно слънчево, температурите ще започнат леко да се понижават.

Очакванията на синоптиците са и декември да е по-топъл от нормалното. Януари също се очертава сух като температурите ще са нормални за сезона. Баба зима ще се развихри в типичното за нея през последните няколко години време – февруари и март. Вероятно всички помните, че миналата година зимата показа на какво е способна едва към края на сезона и изненада всички.
Очевидно и тази година зимната одисея ще се повтори тогава, когато всички вече са си отдъхнали, че зимата е отминала, пише Блиц.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.