Синоптици: Зимата ще е топла, чакайте сняг през март!

Гласувайте за статията

Синоптици предвиждат топло време и малко сняг

Синоптици предвиждат топла зима, но и доста мразовити февруари и март. Последните няколко години времето сериозно се обърка и месеци май вървят с един сезон назад. Докато септември и октомври бяха почти летни, ноември и декември ще усетим силата на есента. Януари също се очертава сравнително топъл, но февруари и март се гответе за по-силен и от ланския сняг.

Поне такива са прогнозите на синоптика Петър Янков, който сподели пред „Труд“, че тази година ни очаква сравнително топло време до края на есента, но в началото на следващата пролет е добре да се подготвим за сериозни студове.

Въпреки това фирмите за обществен транспорт трябва да са готови за първи сняг още на 21 ноември. Следващата седмица времето се очертава топло и приятно, но не така стои въпроса с другите дни. Декември също се очаква да бъде по-топъл от нормалното, а януари ще бъде сух. Сухи ще бъдат и ноември и декември, но с доста повече слънчеви дни, според синоптиците.

Като цяло началото на зимата обещава да бъде сравнително топло и без обилни снегове. Масивни натрупвания на сняг се очакват едва през февруари, март, когато обаче се очаква лошото време наистина здраво да стегне.

В същото време обаче промените в климата будят сериозна тревога. Мнозина синоптици смятат, че подобни фрапиращи промени не са никак нормални. Топлото време и неочакваните високи температури пречат на валежите, които обикновено са очаквани през този сезон. А за сметка на това в летния период, температурите често се променят и водят до наводнения.

Очаква ни топла зима, предвиждат синоптици сн. Булфото

Очаква ни топла зима, предвиждат синоптици сн. Булфото

Дали причината е само в изсичането на горите, глобалното затопляне, или има и друга причина, еднозначен отговор на въпроса няма. Междувременно обаче ситуацията се влошава и от ден на ден времето става все по-топло. А специалистите са притеснени, тъй като влияе на изключително много фактори.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар