Чудо! Слави Трифонов прогледна в манастир

Чудо! Слави Трифонов прогледна в манастир
3 (60%) 2 votes
Аязмото на Гигинския манастир излекувало очите на Слави Трифонов

Шоуменът Слави Трифонов вече няма проблеми със зрението – разкрива в. „Уикенд“. Диоптърът на очите му паднал малко над едно, което позволявало на водещия да ползва очила единствено пред телевизионна камера, аутокюто, при четене не вестници или книги – отбелязва изданието.
Дългия бил изключително доволен от чудото, което извършили не докторите, а аязмото на Гигинския манастир „Св. св. Козма и Дамян“ край пернишкото село Гигинци. Изданието припомня, че светата обител бе реставрирана преди време от скандалния банкер Цветан Василев. В знак на благодарност Слави Трифонов също направил щедро дарение. Ако се вярва на мълвата, сумата, която той дарил на храма, гонела 50 хиляди лева. Толкова се откъснали от сърцето на шоумена, но пък го успокоявала мисълта, че евентуална операция в Германия, каквато предвиждал, би му излязла двойно и тройно по-скъпо – коментира изданието.
Средствата отишли за иконопис и освежаване на винарската изба към манастира, в който се намира и миницех за направа на сладка.

Слави Трифонов свали диоптъра

Слави Трифонов свали диоптъра

Преди да напълни шишенца с живителната течност, с която да плакне очите си, Слави Трифонов трябвало да наизусти молитва, която мъжете в черни одежди му препоръчали. Тя била завещана от светите братя Козма и Дамян и се четяла в определен ден на годината.
В началото Дългия не вярвал, че нещо ще се получи. При първото посещение в манастира той накупил мед и вино за роднини и приятели, запалил свещ и отпрашил към София. Наложило се седмица по-късно да се върне, защото забелязал, че погледът му започнал да просветва, а и лекарският преглед показал, че нещата вървят на добре.

Стотици поклонници чинно се редят на опашка, казват си молитвата, пият от лечебната вода и си плискат очите с нея. Вярва се, че светите братя лекуват общо 20 болести. Аязмото извира измежду корените на вековен дъб в двора на манастира – отбелязва изданието.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар